Trilla

Trilla

Tamás, be kell valljam, hogy nem a legkedvencebb témám a tájkép vagy természetfotó, mert egy szintig könnyen adja magát és a gyakorló fotós hamar rá is talál és gyártja a giccsközeli kisvirágos képeket, de ez a kép tetszik. Így, hogy szürke, hogy fáradt, hogy bánatos, hogy kiábrándult, hogy mégis mindez mellett van benne valami csakazértis. Köszi. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Szia Tamás, ezt a fotót választottam a hétfő esti Felvidéki naplómhoz, köszi!

Köszönöm az elemzést és mindenkinek a hozzászólást!

Bevallom egy picit nekem is hiányzik az alja a kalász hegye miatt, de maga a madárka tavaszöröme, ahogy torkaszakadtából nekifeszül az éneknek, mintha az élete múlna rajta... (Végülis igen, az múlik rajta ha belegondolunk..) Na ez annyira elviszi a képet, hogy egy idő után már nem érdekel az a kalászhegy annyira. :)

Egyébként az ívelt, borzas forma érdekes párhuzamot ad a madárka feje, torka és a kalászok között.

Az FF is szép lett, abszolut indokolt. Nem hiányzik olyan nagyon a színinformáció, sőt megkockáztatom, hogy egy alkonyi aranyló háttérfény már betolná a giccsbe. :) De így nagyon tetszik, jó nézegetni -- köszönet az élményért!

Nagyon tetszik hogy ilyen kis borzas ez a madár, nem tudom mikor készülhetett a kép de ha mostanában akkor nagyon érdekes, mert akkor gondolom ilyen tavaszi, párkereső szituáció állhat fent, hogy azért rikoltozik ez a kismadárt hogy fogjon magának egy tojót, viszont nekem ez a fekete-fehér, vagyis inkább erősen egyenletesen szürkés tónusrend, meg maga a madár megjelenése meg a gesztusa inkább egy drámai kissé melankólikus, depresszív, téli túlélési, vagy viharból menekülős, elszakadtam a többiektől szituációra emlékeztet.

Köszönöm mindenkinek!
Nem az én műfajom, és gyakorlatom sincs benne. De, ha már ott volt a madár is, meg én is, meg a háromszázas tele is, gondoltam megpróbálom. Kézből exponáltam, örültem, ha a madár rajta van.
Dávid: most, hogy mondtad, megnéztem kontrasztosabban, de akkor olyan nagy fehér felület keletkezik, hogy az nem tetszett.

Csatlakozom a tetszésnyilvánítókhoz! :) Remek pillanat! Remek fotó! A FF megoldás pedig kölcsönöz egy nagyon különleges lelkületi finomságot is a fotónak.

Nekem is nagyon tetszik, gratulálok Tamás!
Különösen tetszik, hogy van háttér ezekkel az életlen nádbokrétákkal.
Halász kollégával egyetértek, tényleg kár, hogy hiányzik a lecsüngő vég, de hát ja, utólag könnyű kritizálni.
Még egyszer gratula!

Ez nagyon jó, Tamás, nagyon tetszik!

hűűű, nekem nagyon tetszik. Most amúgy is madaras korszakomat élem, engem mindig elbűvölnek. Hallom a trillát.

Szép felvétel, nagyon jó tér rendezés-kitöltés, jelentős és érdekes mozzanat, szimpi formák, szóval van benne minden.. és tán egy-két hajszál választja el a legnagyobbakétól...
grat
d

[zárójelben megszeretném kérdezni hogy erősebb kontraszttal nem tetszett? mert gondolom meg volt nézve úgy is feszes hisztogrammal, szerintem úgy hogy világosodik centrikusan még szebb lehetne.. de csak kérdezem!]

Igen, irigylésre méltó. Én meg alul hagytam volna, hogy a nádszál lecsüngő vége is beleférjen (állítva). Persze innen könnyű mondani...

Új hozzászólás