Türelem

A tavasz lassan érkezik, de az ígéret már megvan.

Jó a cím, mert áttételesen elmondja, mi a baj a képpel. A csigavonal eleve fókuszál, mert kiemelkedik a rendezetlenségből. A környezet is jó lenne körülbelül, de a tónus bajos. Miért emeled ki pluszban a csigát? Miért nem bízol benne, hogy elég? Ahhoz, hogy ez kép legyen, nem kell ilyen erős eszközt használni. És a másik, hogy valami még kéne, amitől ez több lesz, mint hogy találtál egy csigaházat az avarban. Ez vagy valami történeti ügy, vagy valami formai, esztétikai. Ezen kéne még dolgozni, mert a megfigyelés oké, de a helyzethez még kell türelem, hogy megtaláld, mit, mikor, hogyan. És igen, bele lehet és kell is nyúlni a véletlen találatokba, ha nem adja ki magától. (hegyi)

Hozzászólások

0
Értékelem!

Köszönöm, Zsolt. Igazad van a tónussal, így utólag én is jobban látom, mi a baj a képpel. Most arra gondolok, kivághattam volna, ami tényleg érdekelt a képben. Megnézem az eredetit, lehet-e vele kezdeni valamit.

1
Értékelem!

Jó ez a képi játék a csigával és a levelekkel, szép a hátán a csigaspirál Hangulatban inkább késő ősz, de ez lényegtelen. Egy gondolat: így felerősítve a csigaház fehér színét, annak meszességét érzékelem inkább, és arra gondolok hogy ez egy üres csigaház.

0
Értékelem!

Köszi mindkettőtöknek. :) Hallgatlak majd, Zoé. :)

1
Értékelem!

Ingrid, ezt a fotódat választottam a következő adásomhoz, ami 'Az utca, ahol él' név alatt fut ki holnap. Köszönöm!

0
Értékelem!

Ezt természetfotónak szerettem volna. Bocs, ha rosszul írtam.

Új hozzászólás