ÚTON 2 (LYUKAS SZÉK)

ÚTON 2 (LYUKAS SZÉK)

Matera, 2012.10.02.

Nagyon érdekes, hogy kinek, mi kelti fel az érdeklődését. Miközben tálcán kínálja Sándornak a véletlen vagy a valóság a lakókocsi üvegében tükröződő tájat, és ennek a tájnak valamint a valós tájnak a párhuzamából adódó lehetőséget, a 10 ujjamat megnyalnám, ha én ezen dolgozhattam volna, Ő nem ezzel foglalkozik, ez csak úgy lazán oda van téve. Olyan furcsa tapétaszerű az egész. Az ő figyelmét nem ez kötötte le. Ez ott van és korrekt, de továbblép, és azt mondja, hogy ez a madárszárnyú szék felület az, ami engem érdekel. Attól, ahogy ez az egész ebben a tört felületű terméskő borítású helyzetben megjelenik, és még ide bekomponálódik az autó orr darab is, az egésznek van egy fáradt hangulata. Abszolút érzem azt, hogy ez egy itt felejtett, magára hagyott szituáció, ami valóban utószezon, ami valóban a már csak véletlenül betoppanó turistának adatik meg, hogy nem a szépségre utazunk és nem arra, hogy eladjuk azt, amit el lehet, és nem a kényelemre, hanem igenis erre a törött székre ebben a fáradt fényben. Van ebben egy nagy adag magány és lemondás is. Ugyanakkor van egy kis pajkosság is abban a fényviszonyban, amiben ez készült, úgyhogy ez egy nagyon érdekes és Sándoros megoldás. Köszönöm. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Az a helyzet, hogy ebben az agriturizmóban én az elmúlt évtizedben sok-sok hetet töltöttem el Materát fényképezendő. Mindig itt állt a lakókocsim, és majd minden este az ágyamon heverészve néztem ezt a naplementést. Persze sokszor fotóztam is. Tulajdonképpen ezen a képen is - bizonyos mértékig – a naplementéről is szó van. Köszönöm.

Számomra nem vonható kétségbe Sándor látás- és láttatásmódja, úgyhogy amikor valamit nem értek, akkor midig azt keresem, hogy miben van elmaradásom. Viszont tényleg, ahogy nézem a fotót, ha nem is közvetlenül a háttér, de bal oldalon az a festményszerű tükröződés bevonz mindig, és jobban ott tart mint a címadó tárgy. (Lehet, hogy ez az én menekülésem egy lyukas-szék világtól?) Fantáziámnak sok lehetőség ez az itteni relativitás, egyöntetű gondolataimnak pedig kevés a realitás itt, talán...

Nagyon szép, de lehet, hogy a háttér és a naplemente tükröződése elveszi a figyelmet a székről. De az ellentét mindenképpen jól érzékelhető.

Célja? Ez a lyukas szék ott állt az agriturismo parkolójában, és megkedveltem. Ezért, mint tárgyat, lefotóztam.

Picit zavarban vagyok, és nem értem a fotó célját.

Új hozzászólás