Üvegbe zárt világ
Egy műemlék patika ablakában állt ez a hasas, régi üveg, tele kék folyadékkal, amiben megpillantottam a világot... illetve annak egy részét. Fejjel lefelé, és ez most nagyon stílszerűnek érzem.

Mondhatnánk, hogy egy nagyon szűkre vágott enteriőrt látunk, mert egy épületbelsőben vagyunk, ahol egy üveget fotózott le az alkotó, és mégis, mivel kihasználja az üveget és a benne lévő folyadékot ami mint lencse, egy fordított képet mutat az utcán lévő történetről, és így a kint és bent egyszerre jelenik meg a képen. Ráadásul a kép torzított, mintha egy halszemoptikával készült kép lenne, ami az optikán megjelenik, ugye az üveg formájából adódóan, ettől hoz ez olyan érzetet is, mint régen ezek a hóeséses gömbök, amikben hullott a hó és volt benne egy történet, és megráztuk a gömböt, és gyönyörködtünk benne, azaz ez egy plusz érzés, és ettől válik személyessé a kép, és azt kell, hogy mondjam, amit oly sokszor kérünk, hogy legyetek rajta a képen, az itt nagyon jól megfigyelhető, hogy a képen szereplés nem azt jelenti, nem csak azt jelentheti, hogy direktben rajta lenni a képen, hanem hogy ezeket a plusz érzéseket is bekapcsoljuk a történetbe. Talán egy megjegyzés, hogy nem tudom, hogy hogyan folytatódott az üveg teteje ott, nem biztos, hogy jól és szépen, és azért történt a vágás, és ugyanígy a kép alsó részénél a vetett kék árnyék szintén szép jeleket hagyhat a párkányon, ezért mondom, hogy az alkotó tudhatja, hogy belefért-e volna valamivel több a képbe, de azért ezt egy háromdisznós munkának tartom. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Kicsit megkésve, de szerintem is nagyon jó kép. Érdekes a fordított világ és az a kék folyadék is. Vajon mi lehet? Olyan az egész mint egy varázsgömb. Tetszik.

Sajnálom nagyon, de ott nem láttam a szembesütő nap miatt se a kijelzőn se a nézőkében, hogy az üveg tetején a parafadugó egy üvegdugóban folytatódik, ami még jó lett volna a képhez. Elől több párkány már nem volt, az biztos. Viszont talán mégsem baj, hogy levágtam a tetejét, mert egy másik üveg, amit tágabb nézőponttal fényképeztem ugyanott, a több háttér miatt teljesen kiégett, a gépem nem tudta lekezelni a nagy fénykülönbséget a kint és bent között.

Ez nekem nagyon tetszik :)Állítsuk talpára a világot!

Új hozzászólás