Üzenet

Az a sejtésem, hogy a mozgás házi feladatra azért érkezett ez a kép, mert hiszen bizonyos fázisok egyszerre jelentkeznek ezen a képen. Minthogyha valami furcsa kollázs lenne, akár ollóval kivágott felhőszerű kezek, testek, mellkas és fejek. A talán párnafelületnek nagyon fontos szerepe van ezen a képen, de éppen az egymásra mixelt, egymásba olvadó felületek miatt, és a különösen az alsó fej tekintete enyhén szólva nem örömet, hanem valami egészen rettenetes kétségbeesést mutat. Olyan, mintha egy emberi fej valahova, valami furcsa, mocsárszerű vízbe elsüllyedne. Miközben ez a vízfelület tulajdonképpen egy furcsa, mint egy ilyen bonctani asztalszerű helyzetben egy testbe fulladna bele. Attól, ahogyan a kamera, tulajdonképpen a modell felé van fordítva és torzít a kamera optikája az egész test valami életszerűtlent, valami rendőrségi, nyomozati jelentésszerű anyagot sugároz. Nem életet, hanem valami furcsa, víziószerű rossz álmot. Nyilvánvalóan a párna, amely talán egy ágy, vagy akár egy betegágy részlete, attól, hogy ilyen pici kis díszítések, festett pontocskák vannak rajta, ad egy egészen fura, de drámai, szatirikus hangvételt. Mert olyan, mintha ez a szakállas férfifej egy kendőt viselne. Olyan minthogyha egyszerre a nagymama, vagy maga a farkas találkozna itt. Ennek ellenére viszont mégsem lehet azt mondani – valószínűleg az egész kép szürkés és zöldes hangvétele miatt – hogy a benne lévő irónia az pozitív irányba mozdítaná el ezt a képet. Ez egy nagyon jó kép véleményem szerint, de nem mondhatjuk, hogy békesség van, különösképpen, hogy a háttér és ez a kollázs felület viszonylatában a bal fölső sarokban valamilyen felület lezárja ezt és azok sötét, és szürkék és feketék, mindenféleképp egy lelkiállapot rögzítéseként, híranyagaként nagyon vészjóslóvá teszik a képet. Evvel az üzenettel viszont azért nem lehet igazából vitatkozni, vagy mit kezdeni, mert nyilvánvalóan a szerkesztési módból, a formavilágból őszintének tűnik ez a létállapot közvetítés, de a jövőt tekintve nem nagyon megnyugtató. Mint kép, mint alkotás tehát egy borzasztó erős önvallomás, de mint egy élethelyzetet bemutató üzenet eléggé jól érthetően közvetít egy borzalmasan fájdalmas és fulladás előtti létállapotot. Nagyon remélem, hogy ez csak egy kísérlet, egy bizonyos képi technika bemutatására. Három disznó, de legyen igazam. (szőke)
értékelés:

Hozzászólások

Vigyázzzzz, lépcső!
Jobbulást kívánok!

Hideg tragédia újbóli átéléssel, elmélázva, felidézve, üzenetben rögzítve, megnyerő közlési formában félelmetesen közömbös és félelmetesen ijedt tekintetekkel azonosítva.

Nekem nagyon tetszik a szuggesztív tekintet az egész arckifejezéssel,testhelyzettel és a másik én erre reagáló befele nézése. Komoly testen kívüli élményed lehetett az elmúlt napokban! Akarsz beszélni róla??? Jobbulást :-)

olyan, mintha újra átélnéd az esést. utólag az emberben többször lepörögnek az ilyen pillanatokon múló, majd hosszabb következményekkel járó események, még a mozdulat is benne van, a kapaszkodni próbálás-reflexe. ebből a szemszögből annyira nem zavaró az a pöttyös ágynemű :) egyébként meg jobbulást!

Zsolt ne szomorkodj! Az orvos is megmondta pár hónap múlva semmi bajod nem lesz!;)

Ha már a szemedet említette Dani, nekem a "lantebbi" fejeden kifejezőbb. Nem lennék a havas lépcső helyében. Meg ha jól látom nekünk is van itt egy üzenet, köszönjük. Csak a párna túl erős nekem, meg tudnám magyarázni hogy miért jó az úgy, de akkor is. De ettől még három malac.

4 expo, és nyomokban össze vannak rakva.

nagyon zsír. maxmalac. ez egy expó? kéne a szememnek valami még a jobb alsó sarokba, hagy stabilabb legyen a kompozíció... de ezek a színek, meg a szemed, ott a fentebbi fejeden :D
jót tesz neked ez a kis kényszerpihenő
:)

Hát igen, úgy valahogy. Laptoppal készült, nem tudok felmenni az emeletre a fényképezőgépért.

(Vas)Korlatozott mozgaster...?
:)
Jobbulast!

Új hozzászólás