Vadrózsa

Vadrózsa

Örülök Attila, hogy megint küldtél képet. Most hogy már a második kép érkezik, az úgymond „újkori” Attilától, most már nyugodtan mondhatom, hogy ennél egy kicsit nagyobb ritmusra, tempóra kapcsoljunk rá. Megint azt mondom, hogy nem biztos, hogy csak a tökéletesnek gondolt és a végállomásnak gondolt megfogalmazásoknak van helye itt nálunk. Azért, mert az odavezető úton lehet, hogy izgalmasabb járni, mint a célba bejutni! Ennél a képnél most azt mondom, hogy egyrészt nem biztos, hogy 100%-ig érthető nekem az, hogy a kép felső és alsó részéből miért vágtál ennyit. Mindezt pedig a kép oldalánál alkalmazott nagyvonalúságodhoz képest mondom. Tehát ha hagyod azt, hogy a haj és ez az egész füstös háttér hasson ránk széltében, akkor ez vertikálisan is meg kell hogy történjen. Nem értem az indokát, hogy miért vágtál bele - főképp egyébként a hajba is belevágtál fönt is és lent is. Nagyon jó a gesztus, nagyon izgalmas. A világítással nem értek egyet. Azért nem, mert ez az egész akkor lenne egészen fantasztikus és őrületes, hogyha azt amit a hajnál észrevettél és létrehoztál, megbolondítottad az egészet, a haj vörös jellegére ráerősítettél a fényekkel, azt meg kéne ismételni a ruhánál is. Gyönyörű lenne ez, ha a kékek is ugyanolyan vadak lennének és élnének, mint ahogy a vörösbe belejátszottál a fénnyel. Mert a vörös és a kék együtt, az valami fantasztikus lenne ehhez a portréhoz. Nagyon örülök, hogy visszavettél abból az utómunka mennyiségből, amivel régebben találkoztunk. Nem is akarok erre nagyon sok szót pazarolni. Még vegyél vissza egy kicsit. Ezek a nők még nem igénylik ezt a mennyiségű utómunkát. Majd lehet, hogy 10-15 év múlva igen, most még nem. 2 csillag azért mert nem értem a vágást, és azért 2 csillag mert bebukott a blúz. A blúzra fény kéne. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

48
Értékelem!

Zsolt!
Nagyon köszönöm az elemzést!
100%-ban egyetértek Veled, jók az észrevételeid, és ami még fontosabb, nagyon hasznosak is. Örülök, hogy helyén kezelted a képem, és a kicsit glamour-os színezetét nem utasítottad el ;) Értékelem ezt a gesztust Tőled!

42
Értékelem!

István, Ádám, köszönöm a véleményeket!
István tetszik, ahogy történeteket találsz ki a képekhez :)

46
Értékelem!

Attila - Ez a foto egy remek studio portrait. En gyorsan at is ugranam a felesleges sallangot - itt nyilvan semmi elmeleti kommentre nincs szukseg. Fotozz egy szep lanyt a studioban - te ezt tokeletesen hozod.
Van ugyanakkor nehany megjegyzesem az utomunkaval es a fenyekkel kapcsolatban.
Fenyek - a jobb oldalon egy vilagos reflektor felulet segitene a ruha reszleteit elohozni ahogy azt tetted a bal oldalon.
Utomunkak - remek munkat vegeztel de egy kicsit tul sok munka ment el a lany bal kezere. Ha az a munka egy kulon layeren van akkor ott az opacity slider-el probalj jatszani. Ugyanitt a lany hajara eleg keves energiat forditottal. Ott tobb mod van ra, hogy megszabadulj olyan kis hajszalaktol amik feleslegesek.

Osszegezve - szerintem remek studio munka - biztosan hozza azt a minoseget aminek az alany orul. Nehany kis valtoztatas jot tesz neki de ez mar csak PS-skill. En vettem (hihetetlenul olcson) 3 2.5m magas poliester falat aminek az egyik oldala feher, a masik fekete (en befestettem) es azok megbizhato reflektorok voltak mindig. Ha mar a fotozas soran sikerul megtalalni a megfelelo egyensulyt a tonusokban es latsz reszleteket ott ahol kell - sokkal kevesebb munkat adsz magadnak kesobb a gep elott.

45
Értékelem!

Többször megnyitottam már Vadrózsa c. fotódat, és többféle gondolatom is támadt. Először egy kedves, ábrándozó lánykát láttam. De nem annyira éreztem vadócnak, mint ahogy a cím sugallaná (ha jól értem) Talán a sötétkék blúz miatt, ami a fodrosság ellenére is nekem egy tartózkodó darab. Az erős hullám is a hajban szintén a rendezettséget erősíti. Ezért másodjára azt érzem, mintha egy kedves irodista lány éppen rádöbbenne, hogy ő valójában más, és ezen - magáról megfeledkezve - elgondolkodik. (Ha ez az üzenet célja, szerintem még a ventilátor is megmutatható lenne, vagy akár egy iratszekrény, vagy íróasztal...)

Új hozzászólás