várakozók

várakozók

Várakozó tömeg a londoni metróra/subway-re. Vaku nem villant, iso100, 50mm fix, f4, 1/50sec

Olyan ez, mint egy filmforgatási helyszín. És sokszor meg kell nézni ahhoz, hogy felfejtsük a szálakat, hogy vajon miért érezhető az, hogy bárhol lehet ez a helyszín, de biztos, hogy nem Magyarországon. Sejtéseink vannak csak, talán a fények, az építészeti rendszer, és nem utolsó sorban az öltözékek. Nyilván ehhez az is hozzájárul, hogy olyan időpontot kerestél, amikor az egyik peron üres, míg a másikon sok várakozó van. Jó a kép, talán csak a fenti képhatár az, ami lötyögős lett, mert van egy félbehagyott képelem, amire már nincs szükség, vágható lenne akár. (hegyi)

Hozzászólások

66
Értékelem!

Főtettem oda a képet ollózva. Mellesleg most se állsz középen eléggé, kilógnak az oszlopok picit egymás mögül.

55
Értékelem!

És a képen belül, ott hogy ollózol?

54
Értékelem!

Én nem beszéltem clone stampról, én ollóról beszélek. :)

49
Értékelem!

Köszönöm, akkor a jobb szélen még fogok igazítani. Igazából éreztem én hogy ott még kellene belenyúlni, de általában nem visz rá a lélek, hogy clone-stamp-vel igazítsam, stb.... És ez a mai T27/4-re is lehet, hogy igaz, a jobb felső szélen. Mert hogy simán kiigazítható lenne, de nem merek ennyire belenyúlni. Kellene?

39
Értékelem!

Na, így valahogy. Érdemes első körben a már elkészült kép esetében megnézni a képszéleket, hogy hogyan vágódik a kép, mibe vágunk bele, mi marad belül, az a forma értékes, fontos-e, azaz hozzáad, vagy kivisz a belső ritmusból, elvonja a figyelmet, aztán vágni, ha nem kell. Még a jobb szélen egy hangyafasznyi van, ami vágandó lenne, az oszlop középszürke részéig, mégpedig azért, mert a vízszintes majdnem fehér sáv ott újrakezdődve ad egy lezáratlan formát. Nüansz, de jót lesz - erre szokta az ilyen nüansznyi ügyekre mondani Demeter a retusnál, hogy "lenyugtatom a képet" azaz ez nem csak a képhatárra igaz, hanem bárhol belül is, hogy az izgágaságát, a nyugtalanságát lehet csökkenteni, ha a felesleges képelemek, képhibák eltűnnek. Aztán persze a következő lépés, hogy az ember igyekszik a komponálásnál már ott helyben is csökkenteni ezek számát, de nyilván határvonal ebben az, hogy a keresők java 95-98%-os képnél nem mutat többet, tehát vágnivaló bőven lehet a széleken, amit ott nem is lehetett a technikai akadály miatt látni.

60
Értékelem!

várakozók

A kép ismétlése, fenti vágással.

47
Értékelem!

János, megnéztem, kell a fekete rá, csak fenn azt a szürke baszt kell lehagyni.

54
Értékelem!

Köszönöm és igen a felső részen sokat agyaltam, minden esetre feltöltöttem az ismétlést, így talán még filmesebb de stabilabb is lett.

Új hozzászólás