Vásár

Vörösmarty tér, állvány, fuji X-T20, ki akartam próbálni milyen B-vel fotózni.

Nem tudok sokat mondani, csak ismételni magam. A szelektív színezés csak arra jó, hogy a magad bizonytalanságát, hogy elég érdekes-e a téma, elfedd. Nem, nem elég érdekes, zavaros, és ezen nem segít, hogy a kis égők vagy micsodák színesek lettek. Ha ezzel azt akarod nekem mondani, hogy a nagy sötét masszából már csak a kis lámpácskák maradtak, az egész vásár idegen, és a léleknek nem marad kapaszkodó, vagy valami hasonló Oravecz-Coelho, akkor sírva fakadok. Távol vagy a történéstől, ezért nem történik semmi. Van egy feleslegesen nagy előtér, valami háttal történik nekünk, de ez így, ebben a sötétben értelmezhetetlen. Ha B-vel akarsz fotózni, kell fény attól még, demerung, sötétedés előtti időszak, vagy akár ebben a taknyos időben még korábban is, lerekeszeled és hadd szóljon. Ha nagyon sok a fény így is, kell venni szűrőt, hogy csökkentsd. De mindenek előtt meg kell figyelni, mi történik, ha elég érdekes, akkor kitalálni, hogy azt honnan lehet meglőni és úgy nekifogni. (hegyi)

Hozzászólások

162
Értékelem!
160
Értékelem!

Szerintem ha nem is mindenki, de sokan átesnek azon, hogy jé, milyen érdekes effekt a ff képen valami kis színes. Én sem igazán kedvelem, van egy elcsépelt jellege, de azon az állásponton vagyok, hogyha aláhúzott célja van a dolognak, és ha az ott éppen megáll, akkor lehet. Persze mi áll meg? A piros az egyik legfigyelemfelkeltőbb szín, főleg szürkés környezetből ugrik ki. Tehát most ki vannak emelve a lámpácskák. Piros lámpácskák. Ez lenne a cél? Persze megbújnak itt-ott más piros foltok is.A piros fekete meg az egyik legagresszívebb kombó is. Talán veszélyes ez a hely? Nem ahhoz meg túl békés minden... Aztán beugranak ilyen régi vásári képeslapok emléke is. Talán nosztalgia lenne? Azért az sem, mert a színezett képeslapokon is a lényeg volt színezve... Azaz valahogy egyik sem túl indokolt ami eszembe jut a képről.... :) És csak azért írom le, hogy Kálmán a fejembe láthass, hogy mi megy végbe bennem amikor ilyet látok...

161
Értékelem!

A sárga mellényhez nem én írtam:). Ne érts félre, természetesen mindent ki kell próbálni. Láttam már jó képet ilyen kevert technikával, de nem sokat. A baj többnyire az, mint most is, hogy eltereli a figyelmet.

162
Értékelem!

Visszatér, vissza, rajta vagyok, hogy vissza.

160
Értékelem!

Egy hónapja vettem a gépem, próbálgatom a lehetőségeket. Ha megfigyeled a képet, ez az a beépített effekt, ami meghagy egy választott színt, a többi pedig FF. Szóval nem csak pöttyök, hanem minden piros szín megmaradt. De látom más képeknél se tetszik neked, ha 1-1 színt meghagynak, mint az a sárga kukás mellény a hídon. :)

A kép lényege a próbálkozás, nem értek hozzá még. Örülök ha tetszik, ha nem miért nem?
Kíváncsi vagyok a Pedellus véleményére is, ha visszatér. Tanulni jöttem.

162
Értékelem!

Kálmán, nem tudom, hogy ez a kép jó, vagy rossz, mert csak azon töprengek, hogy miért vannak egy fekete-fehér képen piros pöttyök?

Új hozzászólás