A vasútsoron

A vasútsoron

Jó a csillogásban tükröződő táj, jó a szolarizáció is, egyensúlyba hozza a képet, a jobb felső rész az, amit abba a szürkébe kéne vinni, ami a szolarizációval létrejött. De az üzenete, a hangulata és a tömege nagyon jól eltalált, összefogott és értelmezhető, köszönöm! Beteszek az elemzés alá egy gyors skiccet arról, ahogy én látom. (hegyi)
értékelés:

A vasútsoron

Hozzászólások

28
Értékelem!

Most, hogy megfejtetted, baromira tetszik!!

17
Értékelem!

Az a "tükrös valami" az egyetlen EGY sín, esö után hangyaperspektívából fotózva, a második a jobboldalon látszik. :-)

..

22
Értékelem!

Nekem különösen tetszik a kép teteje, meg a közepe a Sín közti tükör. És az is jól néz ki, ahogyan bal oldalon a fa hátulról fényeződik. És az is tetszik, ahogy az energiát szállító kábel elfehéredik ott fent. Viszont a többi sötét rész zavaró, főleg a bal oldali rész. Lehet érdemes lett volna úgy vágnod, hogy a sín széleinél felfelé és akkor minden fontos dolog megmaradt volna.
Szerintem.<- ezt GG-től loptam , de jól hangzik:)

25
Értékelem!

Igaz, talán így kicsit meztelen a téma és nyitvahagy sokirányú asszociációkat. Eredetileg az egyik kisregényem részletéhez tartozna, bár én úgy gondoltam hogy rásegítés nélkül önmagában is megél. (A regényrészletet most nem teszem be ide - talán ez nem is a megfelelö hely erre.)

..

24
Értékelem!

Érdekes, de nekem inkább tűnnek fel a részletek, amik kérdésesek (nekem), mint az egésznek az elsődleges hatása azon kívül, hogy "hm, mi lehet a fő téma?"

A felső rész negatívba forduló alakjai nem olyan hangsúlyosak, magának az effektnek az alkalmazása viszont kérdést szül, hogy ilyen erős manipulációnak mi lehet a célja...? A tükröződő felület inkább bizonytalan, mint elbizonytalanító, a választ vagy kiegészítést a felső részhez nem találom benne.

Az életlen részek is feltűnők, de nem látszanak szándékosnak, nem látom, hogy szereplő lenne (az életlenség). A bal oldali rész meg mintha egy nagy súly lenne és elhúzna, majdnem a feléig kijön és alig látszik benne valami...

Vannak ilyen képek (legalábbis számomra), amik így foglalkoztatnak, hogy a könnyen elérhető hatások helyett apróbb, más szempontok szerint összerakott képet mutatnak, ami más zsinegek mentén húzogatja a gondolatokat.

33
Értékelem!

Hatásos ez a kép, de engem mindig megzavar kicsit a nyilvánvaló képi manipuláció a fotóknál, ha nem esik le nekem azonnal annak az oka, vayg nem szül azonnal ezer gondolatot bennem. Nem értem az inverz sarok, villanyvezeték okát, nem akar megszólalni nekem. Ugyanakkor meg egy rakás képi elem van, ami meg nagyon tetszene, illetve tetszik is. Nagyon jó lenne látni az eredeti fotót is, nagyon kíváncsi lennék rá...

Üdvözlettel: István

UI: már tudom, hogy rossz a szokásom, hogy sokszor utólag nézem meg a címet és a leckét. Látom, kreatív fotó a lecke, bizonyára ez magyarázza a képi effektet is.

Új hozzászólás