Virág az ablak előtt

Molyotam délután picit a géppel. Az ablakon beeső napfény a virágot átvilágítva érdekes képet mutatott, ez lett a vége. Technika: ISO-100, f/11, 1/3 sec záridő, +0,3 expoeltolás a fényképezőgép állványon tartózkodott.

Ádám, én ezt kifejezetten szeretem, főleg, ami a virággal történik. Nagyon szép ez a légiesség, a rajzosság. Finom. Viszont a háttér bajos. Vagy mindenütt az a tapéta kéne, ami a virág mögött van, vagy az, ami a szár mögött, de az a téglalap, ami ott kiégve szerepel, az nem jó, mert nem értelmezhető, miért és mi az. Adok én erre 3 csillagot, ha megígéred, hogy keresed a módját, hogy ezt valahogy megismételd. Tudom, tudom, el vagyok maradva, emiatt ezzel a virággal ez már nem megy. De ügyes fiú vagy te, megtalálod a szereplőd, érdekes kihívás, hogy fogalmazd ezt meg így, de újra. (hegyi)
értékelés:

Miért a hónap képe:

Kovács Ádám szorgalmiját választom a hónap képének. Sok jó munka érkezett áprilisban. Ádám munkáját az utolsó utáni pillanatban láttam meg, így elég rövidre fogom az indoklást-elemzést. Megfogott a szépségével, egyszerűségével. Nagyon tetszenek a tónusai, a virág formája, struktúrája és a háttérben megjelenő formák. Szép a megvilágítás. Kompozícióból - is - bőven van még hova fejlődnöm így arra nem térek ki. Jó válogatást kívánok májusra. (Szalai Olivér)

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést! A megkésett reakció oka többek között, hogy előkerítettem a RAW képet, hogy kiderítsem mi is lehet a kiégett plötty. Az ablakpárkányomon megcsillanó napfény okozta azt és törte meg a függöny cirkájának mintáját ami egyébként az egész kép háttere lett volna ha nem nézem be a jó képnek való örömködés közepette. Fogok még hasonlóval próbálkozni későbbiekben is, mert tetszik a dolog, csak nem igazán van most fotogén virágunk a házban.

Na ez váratlanul jött :) Nem gondoltam, hogy kísérletezésből hónap képe lesz majd. Köszönöm az elismerést és a gratukációt! Beírtam a naptáramba is, nehogy elfelejtsem majd hóvégén a jelölést. Remélem nehéz dolgom lesz a következő hónap képe választásnál.

Új hozzászólás