Virág szálak

Kártya formázás miatt a technikai adatok elvesztek.

Természetfotónak nem tudnám nevezni ezt a képet, mert a természet ezen nem jelenik meg. Pontosabban megjelenik virág, de a természetfotónak az egy fontos aspektusa, hogy a környezetből is valamit ad, nem szakítjuk ki a természetből azt a valamit, amit fényképezünk. Egy preparált állat sem lesz önmagában természetfotó, ha az íróasztalod polcán fogod lefotózni. Ettől függetlenül lehet, hogy ezek a virágok éjszaka kint voltak a kertedben, de ebben az értelemben ez nem kap jelentőséget. Ez nevezhető akár csendéletnek is, akár egy absztrakt kompozíciónak is. A színegyensúllyal van problémám, mert nagyon kékes színbe ment ez el. A csúcsfényeknél, ahol fehérnek kellene megjelenni, ott nézd meg, ellenőrizd, hogy ezek nem fehérek, hanem kékek, és ez a kékes elszíneződés az oka annak, hogy nem lesz szerethető az, amit mutatsz, mert nagyon hideg ehhez a virághoz képest is. Ez egy hideg érzetet keltő munka lett. Az elhelyezés rendben van, a kompozíció tetszik, tehát vannak erényei a képnek. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

0
Értékelem!

Az idei Szent Iván-éji marathonunkon előadott darabunk egyik ajánlóképének ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel. Várunk 25-én este kilenctől a chaten.

0
Értékelem!
1
Értékelem!

Kedves Máté,
nagyon megfogott a képed. Szíves engedelmeddel ezt választanám borítóképnek a szerdai rádióműsoromhoz.
Köszönöm.
Ingrid

0
Értékelem!

Köszke. Még kiegészítők híján vagyok, de igyekszem minden szükségeset beszerezni. :) Így utólag az árnyékok egy része nekem is erős volt. Ha lehetőségem lesz rá csinálok ismétlést.

0
Értékelem!

Sose bánd az adatokat (bár tapasztalatnak persze jó), mert nagyon szép lett az eredmény! Vibrálóak, elevenek a színek is, de szerintem a vaku picit túl éles, direkt fényt adott.
Ez szépen kiemeli a szirmok selymességét, nem toltad túl a fényt, de főszereplő virág szárára, és az ettől jobb oldalra, a háttérben levő tulipánra elég éles árnyék került. Ha teszel a vaku elé egy diffúzort (nem kell túlkomplikálni, elég egy vékony réteg papírzsepi is) finomabbak lesznek az árnyékok, és cseppet melegíti is a világítás színét... Esetleg ha alulról adsz rá egy gyenge derítést lámpával vagy visszaveretve a vakufényt az is segíthet.

Új hozzászólás