Virág szálak

Kártya formázás miatt a technikai adatok elvesztek.

Természetfotónak nem tudnám nevezni ezt a képet, mert a természet ezen nem jelenik meg. Pontosabban megjelenik virág, de a természetfotónak az egy fontos aspektusa, hogy a környezetből is valamit ad, nem szakítjuk ki a természetből azt a valamit, amit fényképezünk. Egy preparált állat sem lesz önmagában természetfotó, ha az íróasztalod polcán fogod lefotózni. Ettől függetlenül lehet, hogy ezek a virágok éjszaka kint voltak a kertedben, de ebben az értelemben ez nem kap jelentőséget. Ez nevezhető akár csendéletnek is, akár egy absztrakt kompozíciónak is. A színegyensúllyal van problémám, mert nagyon kékes színbe ment ez el. A csúcsfényeknél, ahol fehérnek kellene megjelenni, ott nézd meg, ellenőrizd, hogy ezek nem fehérek, hanem kékek, és ez a kékes elszíneződés az oka annak, hogy nem lesz szerethető az, amit mutatsz, mert nagyon hideg ehhez a virághoz képest is. Ez egy hideg érzetet keltő munka lett. Az elhelyezés rendben van, a kompozíció tetszik, tehát vannak erényei a képnek. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Az idei Szent Iván-éji marathonunkon előadott darabunk egyik ajánlóképének ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel. Várunk 25-én este kilenctől a chaten.

Kedves Máté,
nagyon megfogott a képed. Szíves engedelmeddel ezt választanám borítóképnek a szerdai rádióműsoromhoz.
Köszönöm.
Ingrid

Köszke. Még kiegészítők híján vagyok, de igyekszem minden szükségeset beszerezni. :) Így utólag az árnyékok egy része nekem is erős volt. Ha lehetőségem lesz rá csinálok ismétlést.

Sose bánd az adatokat (bár tapasztalatnak persze jó), mert nagyon szép lett az eredmény! Vibrálóak, elevenek a színek is, de szerintem a vaku picit túl éles, direkt fényt adott.
Ez szépen kiemeli a szirmok selymességét, nem toltad túl a fényt, de főszereplő virág szárára, és az ettől jobb oldalra, a háttérben levő tulipánra elég éles árnyék került. Ha teszel a vaku elé egy diffúzort (nem kell túlkomplikálni, elég egy vékony réteg papírzsepi is) finomabbak lesznek az árnyékok, és cseppet melegíti is a világítás színét... Esetleg ha alulról adsz rá egy gyenge derítést lámpával vagy visszaveretve a vakufényt az is segíthet.

Új hozzászólás