Virágmacska

Rügy-korában is imádtuk, mostanra kivirágzott, Ő a kedvenc cicánk, Anonimus.

Elolvastam a kommentárokat, előbb erre reagálnék. Ez bizony egy módosított kép, itt nem arról van szó, hogy az élesség ennyi lenne, ezt utólag kezdted el variálni, hogy hol legyen éles a kép, és hol ne. Ez azért problematikus nekem, hogy ha ezzel elkezdtél játszani, akkor nem teljesen értem, hogy miért a macska mellénél találjuk az élességet, és miért nem a pofájánál. A bajusz résznél kellene lenni az élességnek. Ezt a nagyon kis mélységélességet létre lehet hozni akkor is, ha egy olyan objektívet teszel föl, aminek a blendéje 1,8 vagy 1,4, és akkor 1-2 milliméteres élességi sávot találsz csak. Igen ám, azért bukik le a kép, hogy ez egy utólagos manipuláció, mert akkor ez az élességi sáv abban a síkban végig megvan. Ott és csak ott éles, de ott végig éles. Most, ha megnézed, akkor a fal résznél nincs meg az élesség sehol, viszont a macska bajsza mögött furcsán van meg az élesség. Ez a különbség az elektronikus játék és a valóság között. Mindezt azért mondom el, mert Mariann, te kérdezted, hogy mi a manipuláció, és mi nem. Ez manipuláció. Ez nem baj, csak tudni kell azt, hogy az ilyen utólagos manipulálás mit hoz létre. Ez alapjában csak úgy tud csinálni mintha a mélységélesség ott lett volna kiválasztva, ahhoz, hogy ez hihetően működjön, az életlenítési terület pontos kiválasztásával lehet közelíteni a valóságoshoz. Ami a képet illeti, nagyon érdekes és izgalmas játékot látunk, és nagyon jó a dinamikája ennek a képnek. Jó a kép szerkesztettsége is, a négyzetes forma is, ez a ferde átló, ami itt keresztülhúzódik a képen, amire rárímel az, hogy a macska kicsit elbillentette a fejét. Érdekes az is, ahogy itt ők ezeket a tárgyakat elfoglalják. Nálunk is virágcserépben szokott ülni a macska, én úgy hívom ezt az állapotot, amikor ennyire maguk alá húzzák a lábukat, hogy térdel. A megfigyelés tehát nagyon kedves és jó. Történt valami a színtónussal is, valószínű ez a lágyítás miatt is van, ettől van egy kis szomorúsága is az egésznek, és a macska ábrázata sem egészen vidám. Ez egy kicsit spleenes kép, de jó. Nekem megvan rá a három csillag, nincs ezzel olyan nagy baj, csak tudjuk, hogy mit miért használunk. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

a színről vagy a homályról van szó? (nincs fotosopom, általában photoscape-t használok - de lemondok róla. ) Lassan talán sikerül kilépnem a homályból. Általában nem szeretem a manipulált képeket, és tényleg örülök, hogy a visszajelzések ezt erősítik. (Istenigazából nem tudom, mi tartozik a manipuláció körébe, de utána nézek. )

Nekem is fotoshopoltnak tűnik pedig, mintha a macska körül a tér utólag lett volna elhomályosítva. De ezekszerint akkor tévedtem.

köszönöm, Tamás, de nem igazán avatkoztam bele, kicsit sötétítettem rajta, ennyi.

Kedves Mariann! Igazán szeretem a képeidet. Ez is tetszene, ha nem zavarna a beavatkozás stílusa. Szerintem, kilépsz a fotográfia köréből. Pedig kitűnő fotós vagy. Az utómunka nagyon is fontos, attól lesz kész a kép, de, és ez csak egy vélemény, ezt a fajta beavatkozást nem tartom jónak. Kiviszi a képet a fénykép kategóriából.
Ahogy G.G. szokta mondani, szerintem.

Új hozzászólás