Víz-fém-beton

Víz-fém-beton

Nagyon jók az arányok és a ritmusok Tamás, a beton és a csónak, a füvek és a part, a víz, ezek a tömegek is jól harmonizálnak és ritmizálnak, ez így van kész. Nem mondom, hogy könnyen adja a mesét, hiszen a sok szöglet zaklatottságot mutat és mindezzel ellentétben van a környezet nyugalma, de ez a külső és belső világ konfliktusát mutatja nekem, és ez sokszor előjön az emberben, vagyis van közünk hozzá, lehet vele azonosulni. Víznek is jó, de nekem csendnek is kiváló lenne, pont emiatt a kettősség miatt. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Zsolt, köszönöm az elemzést! Ezzel tényleg lemaradtam, de ez csak véletlen.

Gábor, te egy másik képet csinálnál. Ettől persze ennek még lehetnek hibái.

Ez így talán túlzás, de én biztos szűkebbre vettem volna a képet, hogy ha egy mód van rá, ne legyen benne más, csak víz, fém, beton. A túlparti susnyás semmiképp. A nádas se nagyon.

Ne haragudj meg ezért, de számomra ez a kép nem nagyon közvetít semmit. A víztükör nyugalmát brutálisan megtöri a kompozíció esetlensége, nincs egy dolog sem ami passzolna a nyugalomhoz, minden dől, minden kaotikus. Technikailag is zavaros a kiégett részleteivel. Még a nézőpont is egy átlagos turista fotó nézőpontja körül mozog.

Köszi István, ez egy Duna holtág, azért ilyen sima a víz.

Hihetetlenül sima ez a víztükör, szinte füstüveg-szerű. Tükröződés, csónak, stég, vízinövények - mind jól közvetítenek vízi "funkciókat".

Új hozzászólás