Vízsivatag

Vízsivatag

Egyszerű eszközökkel dolgozik Nóra, hogy ez valami felület, amin kicsapódott a víz vagy forrás előtti helyzet, netán valami szénsavas víz, azt nem tudom, de szép a struktúra. Jó állapotábrázolás a vizet illetően, egyetlen kérdés, hogy vajon ha nincs ez a mélységélesség játék, akkor hogyan néz ki a felület, ugyanis most azzal, hogy az élesség jól behatárolható sávban van jelen, ott fokozottabb figyelem alakul ki, vagyis van egyfajta drámai koncentráció, de ugyanazok a buborékok, ugyanazok a történetek látszanak, tehát a kérdés az, hogy ha mondjuk ez a fekete sáv elfordul, és az élesség őt emeli ki, akkor lehet, hogy mindez egyből érthetővé és világossá válik, mi miért történik. Arra kell figyelni, hogy a képmező egyben színtér is, színpad, ahol a színdarab lejátszódik, és az is izgalmas, ha az előadás előtti feszült csendet mutatjuk, azaz a képalkotó elemek homogenitása okán nincs kiemelt főszerep, viszont akkor ennek a struktúrának vitán felül állónak kell lennie, és most ennek ellene dolgozik a mélységélesség kiemelése. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

makró, makró, hát persze. Vékony, átlátszó fólia alján a vízcseppek kiültek én meg fentről fényképeztem őket. A sötét sáv meg a fólia hajtása volt, ahol máshogy viselkedett a fény.

Az óz a csodák csodájából jut eszembe a bódító pipacsmező a sárgaköves úttal, ami szintén egy ilyen kettősséget hozott hogy jaj milyen szép közbe meg milyen veszélyes, itt meg hogy ugye sivatag, de vízből. Mondjuk ha tényleg elképzelném hogy végig kéne menni azon a keskeny sötét vonalon lehet hogy félnék hogy mik ezek a hatalmas átlátszó gömböcök és hogy mennyire lehetenek veszélyesek.

Egy régi Vágó műsorban voltak olyan fotók, amiket fel kellett ismerni, hogy mi van rajtuk. Hogy valmi folyadékkal kapcsolatos, az azért látszik, de hogy ez leves, szóda, vagy szappanos víz... hú, meg nem tudom mondani. Leginkább egyik sem... Középen egy éles zóna van, ezért nagyon makrószerű a hatás, de ez lehet trükk is, azaz nem biztos, hogy makróval készült... passz..:) komolyan nem tudom mik ezek a pici pöttyök... Nagyon kíváncsi vagyok a megfejtésre! :)

Új hozzászólás