Zen önportré
Zen ön(gúnyos) portré.
"You are already complete. You just don’t know it."
Már teljes vagy. Csak még nem tudod.

Egy fekete-fehér képet látunk, ahol a Nóra megfigyelte, hogy azon a padkán vagy min van két lyuk, és ezt a két lyukat ő kiegészítette a sóderbe gondolom a cipőjével húzott mosolygós szájszimbólummá, és ezzel létrehozott egy üzenetet, ami egy hangulat, ezeket a netes kommunikációban hangulatjeleknek is hívjuk, smiley-nak, tehát egy ilyent hozott ő létre. Ami nekem egy picit kérdéses, az az, hogy ha ő belenyúl egy meglévő helyzetbe, amit én mindig szorgalmazok, hogy hozzuk létre azokat a dolgokat, amikre vágyunk, és azokat az üzeneti pontokat, akkor viszont ha már belenyúlt, és azt a szájat odarajzolta, akkor fontos lett volna, hogy a kép többi részén lévő helyzetet is kontrolláljuk. Értem ezalatt azon a kőpárkányon lévő nagyobb kődarabot, a száj sarkában lévő másik nagyobb kődarabot, vagy akár azt, hogy a két szemformánál jelentkezik egy olyan, mintha sírna az egyik szem, mintha könnyezne, úgyhogy ebben a helyzetben erre kellene figyelni, hogy ezek erősítik-e ezt az üzenetet. Ez az egyik része. A másik az az, hogy ezek jó játékok, de ennél nem biztos, hogy sokkal többet kapunk most, mint ezt a hangulatjelet. Ha ez volt a cél, akkor ezt teljesíti ez a fotográfia és itt megvan a személyes jelenlét ezzel a manipulációval; de a kérdés az, hogy igen, hol tudok esetleg még becsempészni valami kis trükköt, valami kis iróniát ebbe a történetbe. (szőke-hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

34
Értékelem!

Mások felsülései című élő Törökösenemhez, melynek ma 20.00 órai premierjére ezennel szeretettel meghívlak, ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel.

43
Értékelem!

Aha. Akkor ez a mi hiányosságunk, hogy ez a sírós ellentét nem jött le.

53
Értékelem!

Ettől életszagú, ettől egyedi, ettől nem steril, ha egy szétfolyt betonszegély nem volt baj, akkor talán két kő sem lehet az.

Azt mondod, működik a geg, meg azt is, hogy a sírós részt könnyen el lehetett volna tüntetni. Nadehát az a geg! Ettől 'zen', hogy benne van minden, a sírás és a nevetés, a maszk és én is, holott csak egy sóderbe rajzolt smiley. Odaírtam a hívószót is a címbe, a zen idézetet, erre utal. Csaba is leírta, ő látta benne.

44
Értékelem!

Nóra, a kövek 99%-a homogén felületet ad, mivel a mérete nagyjából egyezik. Az a néhány, ami nem egyezik, emiatt a nagyobb méret miatt válik képalkotó elemmé. Olyan, mint egy bőrhiba. Egy anyajegy. A sírós részhez nem kell más - hisz gondolom attól válik sötétebbé, hogy nedves - hogy oda is kerül pár szárazabb, világosabb kavics. El lehet ezzel játszani. A geg működik. Nem mondtunk olyat, hogy nem működik a geg. Személyes jelenlét is van. A többit is leírtuk, hogy talán lehetett volna kicsit még játszani ezzel a dologgal. Mi a baj ezzel, hogy ezt írtuk?

38
Értékelem!

Ja, hát persze.. Tényleg rendkívül fontos lett volna a száztizenhatezerötszázhuszennégy darab kő közül kiszednem 2, azaz kettő darabot. A sírós részt meg gondolom be kellett volna cementeznem vagy gipszelni vagy mi. Ettől nem működik a geg, kizárólag a két kőtől meg a megfolyt víztől.

45
Értékelem!

Ez pusztán csak egy geg, nem tudtam megállni, hogy odarajzoljam a mosolyt. Nyugodtan fogd fel szorgalminak, inkább az tényleg.

35
Értékelem!

Kritikus hangulatom van. A kiírás betűjét nem sértve ugyan, de a képen nem tűnsz fel testileg. Értem én, hogy a geg számít, meg a szemet bekötő kendőn átnézés, meg a sírva nevetés / nevetve sírás. Viszont akkor is hiányoznak az erős tónusok, nem vagy Te ilyen kontraszttalan szürke ember.

52
Értékelem!

Új hozzászólás