Jégtáncosok

Jégtáncosok

Külön figyelnem kellett, hogy ne leheljek a téma irányába, mert rögtön eltűnt volna. Természetesen nagyon jól felöltöztem, de így is adtam le annyi meleget, hogy a kezdethez képest a negyede leolvadt.

Gyerekkoromat juttatja eszembe. Nyilvánvaló, hogy ez a lakásfelújítások, meg az ablakszigetelés, meg az energiatakarékosság világában már ritkábban megfigyelhető városi környezetben, de gyerekkoromban falun előszeretettel néztem azt, ahogy az ablaktáblák között ezek a jégvirágok elindulnak. Nagyon szerettem ezeket nézegetni. Tényleg lehelettel lehetett játszani velük, hogy kicsit elolvad, akkor máshol jobban elindul, és érthető abszolút az is, hogy miért az a címe a képnek, ami. Én azt gondolom, hogy ez jó ritmusú és jól összerakott kép. Azt hiszem, ennél sokkal többet nem kell mondani. Szépek a formák, izgalmas és lírai. Krisztián, a leckemegoldás nem jelenti azt, hogy oda már nem várunk képeket, lehet még dolgozni, de ez a fotó teljesítette azt, amiről ez a lecke beszél. (hegyi)
értékelés:    

Kukucs

Kukucs

Szia! Ez lennék én, a Villanysárkány második feje. Az első leckémnél felmerülhetett az a kérdés, hogy hol készült. Sokat fotózok a természetben, virágokat, fákat, madarakat. A madárfotózás nélkülözhetetlen eszköze egy lessátor, amiben a kép is készült.

Megláttuk Krisztiánt, a lessátorból kikukucskált felénk. Jó, hogy az előző leckének ez egy folytatása. Lehet, hogy kapunk még leckemegoldásokat ebben a sátorban, de nem akarok ötletek adni. Azt nem tudom, hogy ez a pulcsi valóban a les sátorhoz való-e, nekem olyan, mintha egy ilyen kiállításon néztük volna meg ezt a sátrat, és csak oda bebújtunk volna, aztán mennénk tovább. Tehát nem nagyon adekvát a ruha, de nem akarnék ebben nagyon okoskodni. Az ötlet rendben van. Talán annyit hozzátennék még, hogy érdemes elgondolkodni azon, hogy a világítással mit kezdjünk. Ha valahonnan alulról kapott volna ez egy kicsi derítést, akkor plasztikusabb lenne az arcod. Megadom a leckemegoldást azzal a feltétellel, hogy légy szíves folytasd ezt a munkát, szeretnék még ebben megoldásokat kapni más környezetben, más helyzetekben is. (hegyi)
értékelés:    

II. arc nélküli Villanysárkány

II. arc nélküli Villanysárkány

A kép elkészítésénél egy rádiós távkioldót használtam.

Ez utalás egy rádióműsorra. Nagy Zolinak van egy rádióműsora, amiben műsorvezető társként Krisztián is megszólalt. Nagyon remélem, hogy Krisztián hamarosan elkezdi a saját adást is, és a Nyözö adása a Zolié lesz, és a Krisztián saját személyiségét kibontakoztatva megajándékoz bennünket a hangjával és a humorával. Én ezt nagyon fontosnak tartanám, hogy a kezdeti próbálkozások és gyakorlások után, úgymond „kelj fel, és járj!” vagy kelj fel, és beszélj! Ami a képet illeti, ez egy jó ötlet. Nyilvánvaló annak, aki ebben benne van – ez egy lessátor – többet mond, nem kötelezően kell ezt tudni dekódolni, mert maga az üzenet rendben van. Ha csak az esztétikai részt veszem, mondanám, hogy lehagytam volna azt a zippzáras részt a tetejéről. Igen, de akkor nem lehet jól beazonosítani, hogy ez micsoda, mondhatod te válaszként, és én ezt elfogadom nagyjából. Nekem anélkül is működne a kép, de így is rendben van a dolog. Ráadásul jó humorforrás is, ahogy ezek a nyomat érzetek rákerültek erre a szúnyoghálós részre. Én azt gondolom, hogy ez jó gesztus, köszönöm, várjuk a folytatást. (hegyi)
értékelés: