Hamburg meine Perle

Hamburg meine Perle

gyöngyöm hamburg

Kedves Krisztina, ha beleszámítom, hogy mobillal készült a kép, amin nehezebb a komponálás is és a beállítások lehetőségeiben sem bővelkedik általában, akkor én ezt egy jó megoldásnak gondolom. Lehetne picit kevesebb az égből és több a kép előteréből, körülbelül egy ujjnyi amit lefelé kellett volna dönteni a gépen, ugyanis az ég csak díszítés, a lényeg az a sziluettes kikötői rész, a csillanások a tetőn, úton, itt-ott. Vonzza a szemet az ég és a nap, de a fotósnak nem szabad lemondani a komponálás erejéről emiatt. Mégis 3 csillag, mert atmoszférája van a képnek. (hegyi)
értékelés:

hajrá gyorsabban!

hajrá gyorsabban!

Kedves Krisztina, én most azt mondom, hogy jó lenne az első három leckével gyakorolni a portrét, a jelenlétet, a beállítást, mi kerül a képre, mit hagyunk le, mert amíg ez nem megy biztosan, addig töredékeket kapunk, mint ezt is, ahol mindkét szereplőbe belevágtál, miközben ők háttal állnak, így semmiféle egyéb kapcsolat nincs, mint talán a sör, vagy az a dobozos ital, de az is elég határozatlan, bátortalan. Nem mindegy, hogy a kereső által mi az, amit levágunk a képhatárral és mi az, amit beemelünk a kép belső kohéziójába. (hegyi)

hófehérke (negatív)

hófehérke (negatív)

Az első változata ennek a képnek óvatos (be)mutatkozás volt egy még ismeretlen tájon.

Kedves Krisztina, ez annyiban mindenképpen jobb, hogy nincs az inverzbe fordítás miatt a rémisztő dinamika. A kép méreteket a jövőben a 760 pixelre tessék méretezni, mert akkora a sablon. Ami ezt illeti, nem vagy nagyon kegyes magaddal abban az értelemben, hogy a világítás kemény és az objektív mivel nagyon közel van, torzít. Kevéssé szűkre vágott megoldás jobb lenne. (hegyi)
értékelés:

hófehérke

hófehérke

Ezt most vissza fogom adni, mert ennek semmi értelme nincs azon kívül, hogy kipróbálod, milyen a dolog, de ezt otthon megnézed a monitoron, szuper, az élmény megvan, de mint portré nem értelmezhető. Azt gondolom, hogy az első lépéseknél mindenféleképpen célravezető az, ha az ember a szemüveget lehagyja a képről, már csak azért is, mert a szemüveg egyfajta védekezési szituáció, a tekintetet bizonytalanabbá teszi. Kérlek, hogy készíts magadról egy önportrét, legyünk határozottan jelen, ahogy az a béka ott mer lenni a kezedben, nyugodtan megmutathatod magad. Tessék előbújni! Várom az ismétlést! (hegyi)

kiskirályfi

kiskirályfi

a királyfit már megtaláltam, de gyermek (még) nincs...

Üdvözlünk a Látszótéren! Nagyon örülök ennek a képnek. Vicces, meseszerű az, amit mutatsz. Azt nem nagyon értem, hogy miért maradt le a hüvelykujjad, de remélem, hogy nincsen semmi baj, és megvan valahol. A felfedezés rendben van, a bejelentkezést köszönjük, fogunk ezen még dolgozni. A bátorságáért, mert én biztos, hogy nem fogdosnék békát, mindenféleképpen megvan a 3 csillag és a leckemegoldás. Olyan ez a színvilág, mintha fekete szedret ettél volna. Lehet, hogy itt erről is volt szó, úgyhogy hajrá, hajrá, szükség van erre az energiára, kellenek a természet közeli rezgések. Folytassuk! Várom a többi képedet! (hegyi)
értékelés: