Stop

Stop

Egész alakos portré - Feladat
Mobiltelefon / Mobiltelefon

Filmes helyzetet idéz a kép, annyira fura ez a tábla és az elhelyezése, az a falszerű valami, ami lehatárolja a teret, ikonszerű lesz tőle minden, miközben az árnyékok meg személyesek, álomszerűek. Jó az, hogy alul hagytál valamit a realitásból, egy picit lehet hogy még többet is lehetne ebből adni, hogy még jobban ellentétbe álljon a fő témával. (hegyi)

Belső - Táj - Élmény

Belső - Táj - Élmény

Fotogram I. Belső - Táj - Élmény
Foto, Fotogram - vegyes technika. 18x24
Koncepcio: Ismerkedés a fotogrammal, nagyítással, alapvető vegyszerekkel;próbálkozás a kiállítási minőséggel...

Ha jól sejtem, itt valami azonos képi történetnek a ritmikus ismétlése történik. Nekem az első pillanat egy gránátalma volt, amire én asszociáltam, persze sok minden másra is lehet gondolni, de nekem ez volt az első kép. Aztán lehet valami nagyon furcsa metszete egy agyvelőnek, szóval jó. Nyilván ez teljesen mást mutat egy 50x70-es méretben, mint ahogy itt a Látszótéren meg tud jelenni, de örülök neki, hogy valaki az archaikus technikákkal is elkezd dolgozni, a fotogramm különösen alkalmas arra, hogy az ember a kompozícióval, mint formálással foglalkozzon. Nagyon örülök annak, hogy ez nem veszett ki a digitális technika térhódítása okán. Dolgozz még ilyet, várnám a munkáidat, már itt vagyok, elemzek, úgyhogy tessék jönni, tolni a képeket tovább. (hegyi)

Félélet

Félélet

Félélet
2015, Debrecen
Foto, Mobiltelefon / Mobiltelefon

Azt látom, hogy van hajad, szakállad meg füled, meg van egy szemed is, ez jó. Azt, hogy miért pont a félélet az, ami idekerült, nem biztos, hogy tudom, lehet, hogy éppen ezt hallgattad, és akkor gyorsan odakaptad a szemedhez, hogy mint egy lyukkamerát használd, bár ott ennél kisebb lyuk is elég, de a lényeg az, hogy nekem működik, bár erősen szétaprítja a képet a sok duma ezen a CD-n. Én még gondolkodtam volna, hogy mit tegyek oda, az lehet, hogy CD, azzal nincs semmi baj, de melyiket, vagy hogyan. Azt elhiszem, hogy lehet ehhez valamilyen érzelmi kötődés, merthogy te, vagy a haver szerepel ebben a zenekarban, de a képi összhang ezt fölülírja. Túl sok a duma. Ha nem lennének ezek a dumák rajta, akkor jó lenne a sok figura, ebben a tekintetben értem, hogy miért ezt választottad, de most ezen sok a duma szerintem. Ez a PG csoport, meg a sok felirat, hogy mit szabad és mit nem, az visz el. De a kép tetszik, ettől függetlenül hajrá. Majd egy olyan önportrét is várnék, ahol van mondjuk orrod is. (hegyi)

TeleportáCicó

TeleportáCicó

TeleportáCicó
Debrecen 2015
Foto, Mobiltelefon / Mobiltelefon

Kedves Barna, üdvözlünk a Látszótéren, nagyon örülök annak, hogy rátaláltál. Egy nagyon erős első képpel jelentkezel, nem csak azért mert macska van rajta, mert tudja mindenki, hogy nekem van négy, és aki macskát küld, az rossz ember nem lehet, ezt hiszik az emberek. Ez a kép nem csak ettől erős, bár a macska is nagyon artisztikus, ahogy fekszik. Én mint macskás, legalábbis így működöm, hogy meglát az ember egy ilyen szituációt, hogy ők hogyan tudnak pihenni, és ehhez elkezd keresni valami megoldást. Gyorsan kell dolgozni, mert ha felébred, akkor elkezd viselkedni, ami vagy azt jelenti, hogy beleharap az ember lábába, vagy azt, hogy mégjobban elkezdi kelletni magát, és akkor ez az egész grafikai helyzet megszűnik. Szóval jó ez a vasaló macska, abszolút tetszik, tulajdonképpen a Lánchíd oroszlánját is hasonlóképpen kezdték el csinálni. Köszönöm szépen, várom a folytatást. (hegyi)