20. Akt

20. Akt

A testről, az emberi test szeretetéről és fontosságáról szól ez a lecke. Ha elkezdjük figyelni a testünket, akkor talán könnyebben elfogadjuk azt, és rajta keresztül közelebb kerülünk a körülöttünk lévő világhoz. Ma a vizuális médiában nagyon fontos szerepe van az emberi alaknak, csak többségében nem a szerethetősége, hanem a kihívása, a tabu szerepe a fontos. Az akt ábrázolhatja a teljes testet, de annak torzóját, részleteit is.
   A kezdetektől az volt a célunk, hogy veletek együtt a vizualitáson keresztül próbáljuk értelmezni a körülöttünk lévő világot, ebből az emberi test megértése, megfigyelése sem maradhat ki. Nem kizárólag a szépséget keressük, hanem a test és a környezet kapcsolatát. Dahlke szerint a test az elsődleges kommunikációs burkolat az emberi lélek és a világ között. Ebből következően fontos kérdés, hogy a lélek a hozzá kapcsolódó "porhüvellyel" barátságban, vagy harcban áll. Az oldalon eddig is a lelki folyamatokat, tárgyi és formai megoldásokkal fejeztétek ki, ugyanez érvényes az emberi testre.
   Eddig sem kerültek ki automatikusan képek vagy filmek az oldalra, de mivel ez sokszor tabukhoz kapcsolódó speciális munka, így sokkal több odafigyelést igényel az, hogy mi látható majd az oldalon. A feltöltött alkotásokat ahogy eddig is, előzetesen megtekintjük, a döntéshez pedig szükség szerint kikérjük Balla Demeter Kossuth-díjas fotográfus véleményét is.

Amikor másokat fotózunk, filmezünk, fontos, hogy az elkészült munkát megmutassuk a modellnek, és beleegyezését kérjük a megjelenéshez. Ez védi az alkotót éppúgy, mint a modellt. Az oldalról letölthető (doc és pdf) Hozzájárulói Nyilatkozatot érdemes két példányban kinyomtatni, és a modellel aláíratni.

Kattints ide a feltöltéshez!