Ebben a leckében benne van a tárgyfotó, a csendélet, a világítás, tehát minden olyan, amit eddig gyakorolhattunk, ezen kívül természetesen az is fontos, hogy amit tálalunk, az ehető és gusztusos legyen. Elsősorban tehát az adjusztálás, a fogások bemutatása a téma, de azt is kérjük, hogy mellékelj receptet és a hozzávalók listáját is, hogy ha valaki kedvet kap elkészíteni azt, amit bemutatsz, sikerrel utánad tudja csinálni.
Az ételfotó egyik titka az, hogy adott fogás elkészítése nem biztos, hogy vizuálisan is azt az élményt adja, amit a helyszínen annak feltálalásakor, elfogyasztásakor érezhetünk, ezért olykor szükségessé válik, hogy szépítsük a szituációt. Lehet, hogy az a kávé már kihűlt, mire a kamera elé kerül, vagy az a sülthús nem csillog olyan kívánatosan a valóságban - ilyenkor kell arra törekedni, hogy kitaláljunk olyan trükköket, amikkel a hatás képileg elérhető. Tehát nem minden ételfotó ehető, de minden ételfotónak kívánatosnak kell lennie. Ehhez azt is el kell érni, hogy a tálalás, az asztal és a környezet is harmonizáljon, méltó legyen az adott fogáshoz. Kattints ide a feltöltéshez!
A Látszótér Alapítványt
banki átutalással
MagNet Bank
16200120-18524112
vagy PayPalon keresztül