Hozzászólások

Hallgatva Csabát így a 17. perc zenéjénél tartva (kivonulós projektindítónál tartva) úgy látom egészen otthonosan érezném magamat nálatok...

Én értem, miről beszél Csaba. Illetve nem, mert innen távolból a külföldi, kapitalista, fejlett világtól profithajhászást és ezzel együtt hatékonyságot várna az ember, korszerű menedzsmentet, módszerességet, szervezeti érettséget. Persze ez egy alulnézeti békaperspektíva, lehet, hogy a PO, architect másként mesélné. Mindenesetre ez a vállalati kultúra nem sugall hosszútávú sikerességet. Irtam volna mindenféke okosságot még, agilitás, Scrum, TDD, burndown chart, belső fejlesztés vagy külső megrendelés, sustainable pace v. szisztematikus túlhajtás, de Csaba elkezdett valami egész másról beszélni. Egyszerre szomorú és kimért, évek akatt megszenvedett agresszív közöny, a munkahelyi dolgok csapongó leirása után egy szenvtelen, kiméletlennek tűnő állapotjelentés. Szégyelli az ember, hogy ez jobban tetszik. Ahogy Karinthy írta: örömmel tapasztaltam, hogy az utóbbi hetekben alábbhagyott a spanyolnátha, százak helyett már csak naponta páran halnak meg, az utóbbi napokban például csak egyetlen, 32 éves fiatalasszony. Történetesen a feleségem.

És felrémlik pár régi adás, amiben egy másik fiatalasszony kicsit ijesztően arról értekezik, mi minden gátlástalanságot tenne meg a hozzá tartozó fiatalember más vetélytársakkal szembeni megtartása végett. És az emberben felmerül a kérdés vészcsengőkröl, egymást vonzó ellentétekről, miazmásról.

Szóval na, fordult a kocka ebben az adásban, és az életben is. Az ember soha nem tudhatja, mi következik. És könnyen ítél, amikor még azt gondolja, a legjobb hátra van.

Bamulatos hallgatosag voltatok, koszonet ujra az aktivitasert.
Eselyem sincs teljesseg latszatat kelto valogatast adni a chatrol.

- 'stét
- Többi ribanc meg alszik még.
- Legjobb program, amit megírnak, letesztelnek, átvesznek és sose használnak. Soha nincs rá panasz.
- Fizikai munkás programozó
- én miért nem lehetek tesztelő? élvezném.
- Nem élveznéd.
- és kezdem értékelni, hogy mi 'csak' lehetetlen feladatokat kapunk szakmányba
- vissza kéne ezt a blokkot tekerni, hogy értem-e
- se csehül se szlovákul, aludjunk ma ruhástul, sziasztok

Új hozzászólás