Európa második legnagyobb országa itt van a szomszédban. De mit is tudunk Ukrajnáról? Mi lenne ha megismernénk?
A kvízkérdés: Hol előzi meg a szerény a gyalogfenyőt, és mindkettőt a rengeteg?

Hozzászólások

   "-Jóska, te megismered, ha valaki ukránul énekel, nem oroszul? -Hát persze. Az egyiket értem, a másikat valamennyire érteni vélem. Ukránul nem tudok. De a szótövek irányadóak. Akit ma hallunk, ukránul énekel. -Sejtettem."
   "-Na ezt a műsort se fogja P. szponzorálni. -Nem pályáztam rá."
   "Ukrajna jellegzetes időjárása a saras. Az orosz hadsereg ezt most tanulja, de nem örülnek."
   "-Akkor Dnyesztermenti, nem Dnyepermenti az a köztársaság. -Transz(d)nisztria."
   "-Lesz még ukrán adásod, ez is sorozat? -Lesz, igen. Lényegi témákat még csak nem is bírtam érinteni. -Helyes. -Nekem már harmadik hete mennek az ukrán adásaim és lesz még. -Sorozat lesz. Kultúra, nyelv, irodalom, művészet, történelem, kapcsolódások és még egy csomó vár felfedezésre."
   "-Mit szól ehhez, Csaba? -Aláírom."
   "-Grivnya? -A г betűt h-nak kell ejteni. Hrivnya. -Spanyolul is."
   "Orosztanárom állítólag kivezették egy moszkvai moziból, amikor az atya szelleme azt mondta, "Gamlet, Gamlet, igyi szudá" ő meg nem bírta abbahagyni a röhögést."
   "-Ahogy sejtem, nem sokáig lesz hrivnyájuk, -Átállnak rubelre? -Euróra. -Hát az azért nem holnap lesz. -De hamarabb, mint a miénk. -Na jó az nem kunszt."
   "-Azt hittem, hogy a címerben vadliba van. Oszt kiderül, hogy szigony. -Meg egy kugli."
   "-A lengyel is úgy kezdődik, hogy nincs még veszve Lengyelország. -Hát, mert Lengyelország jó párszor szűnt meg létezni úgy, ahogy van. -Jeszcze Polska nie zginęła, Kiedy my żyjemy. Co nam obca przemoc wzięła, Szablą odbierzemy. Nincs még veszve Lengyelország, Míg mi meg nem haltunk, Hogyha földünk elrabolták, Visszaszerzi -kardunk."
   "A felsorolásból - Kijiv, Harkiv, Odesza, Dnyipropetrovszk, Doneck, Zaporizzsja, Lviv, Krivij Rih, Mikolajiv és Mariupol -hányat bombáznak? Mindjárt jön az ipar, kiderül miért is. Herszon még csak nem is nagyváros, mégis szétbarmolták a hallható okoknál fogva."
   "-Csornobil? Csak, mert ukrán? -Igen. Ukránul használom az ukrán helységneveket."
   "Szegény, már Ukrajnába se mehet nyugodtan. Nem szeretik a zsebrebaszott kezet."
   "Ezzel a billentyűzettel elmolyolnék mire leírok bármit."
   "-Hát ez jó volt, köszi. -Köszönöm, hogy megcsináltad. Jó, hogy beszéltünk róla. -Jöhet még ilyen. -Jön is. -A kultúra érdekelne."

Új hozzászólás