Bach Viki Feminista kisokosa - témájából adódóan is, de önálló életet élve a chaten is - élénk vitát eredményezett. Ennek apropóján úgy döntöttem, megvizsgálom, másképp egyforma-e a női és a férfi intellektus szerve, az agy.
A kvízkérdés: Az elején ételt nem hagy, azután mindentől megriad, végül érzékszervünk. Mi az?

Hozzászólások

1
Értékelem!

   "Ezt jól kiagyaltad, Jóska."
   "Kicsit azért egysíkú a hallgatóság, hol a másik nem?"
   "Nem az a baj, amit mond, hanem az, ahogy mondja. Van némi különbség?"
   "-Amikor meg mertem kérdezni, hogy mi a feminizmus férfi megfelelője, persze nők írtak rá, és fel voltak háborodva, hogy hogy lehet ilyet kérdezni. A legértelmesebb is csak annyit tudott kipréselni, hogy a feminizmus férfi megfelelője a humanizmus. -De hogy lehetne férfi megfelelője? Legfeljebb egy matriarchális társadalomban lehetne. -Nem értek egyet. Normális társadalomban csak humanizmus van, nincs feminizmus. -De pont azért van, mert nem normális a társadalom. -Nem, a feminizmus rossz válasz a nem normális társadalomra, mert hogy óhatatlanul el fog billenni a dolog, lásd metoo. -Ha valami kibillen és vissza akarod billenteni, ritkán vagy soha nem sikerül elsőre pont közepen megállítani, de ha mindig ellenkező irányba törekszel, egyre kisebb intenzitással, elérhető az egyensúly (negatív visszacsatolás)."
   "Ezeket szoktam én is mondani, akkor ezek szerint igazam van, hogy a nők az emóció és intellektus, a férfi a logika és a ráció területén jobbak."
   "Jó, az nyilvánvaló, hogy az agy mérete és az intelligencia között nincs összefüggés, Einsteinnek is kis agya volt asszem. De ez nem jelenti, hogy az egyes agyterületek férfi és nő agyánál egyformán aktivizálódik vagy egyformán van huzalozva."
   "Az előítélet megbízható."
   "Tehát mindenki nőnek indul, csak vannak, akik az Y és a tesztoszteron okán továbbfejlődnek?"
   "Ha szüleidnek nem lehetett gyereke, valószínűleg neked sem lehet."
   "-De ez miért csoda? Nem értem, miért nehéz elfogadni, hogy a nők kevésbé jó/alkalmas vezetők, ezért jut több politikai terep férfiaknak, miközben persze, vannak kivételek. De, lásd Theresa vagy Margaret, hát, furcsán nők, na. -Mondjuk férfijaink sem Adoniszok. -Nem az a baj, hogy csúnyák. hanem hogy nem nők."
   "15 deka párizsival több."
   "Azonos, teljesítmény: a férfi kalapáccsal veri be a szöget, a nő a cipőjével. Valahogy be lesz verve... :)"
   "Gorcsev Iván 23 éves korára Nóbel-díjat szerzett. Igaz, kopogós römin, de így is szép eredmény."
   "-Mellesleg valamit nem értek igazán, és valamelyest kapcsolódik a látszótérhez, az itteni tapasztalatokhoz. Annak mi lehet az oka, hogy noha a művészetben a nőknek kéne jobban teljesíteniük, mégis gyakorlatilag aránytalanul kevés a jelentkező. De ez nem csak a fotóra igaz, a többi területen is ez a tapasztalat. -Nőknek szabad érzékenynek lenni minden nap, nem kell műalkotásokba rejtve bemutatniuk azt. -Ez is lehet magyarázat. Meg az is, hogy kevéssé kitartóak, ha valamit létre kell hozni, működtetni. -Meg ugye, őket kevésbé érdekli a p*na, ami hajtóereje minden férfioldali bemutatkozásnak. -Gyakorlatban mondjuk pont ezt nem tudom alátámasztani, nézz női fotósokat, mennyi p*nát fotóznak. -Kéznél van. -Megszerezni kell, nem fotózgatni. Kölcsön kell venni, vagy bérelni. Tulajdonba venni nagyon sokba kerül. -Ez az a dolog, aminek a világon legdrágább a négyzetmétere."
   "Nesze neked modern oktatás :)"
   "Köszönet a gondolatébresztésért. A lényeg, azt hiszem, hogy éljenek soká az okos nők. Mindhárman."
   "Jóska, teljes sikerrel vetted az elengedett kezű élőzést, a hétvégéért meg külön köszönet."

Új hozzászólás