Az ukrán Gogol a tragikus orosz irodalmi triász egyike a XIX. század első feléből.
A kvízkérdés: Elölről a bükköny rokona, hátulról mozogva eljut, összevissza déli fűszer. Mi az?

Hozzászólások

0
Értékelem!

   "Saját pénzén kiadatja, aztán felvásárolja és elégeti, nem is költő, hanem performance művész."
   "Úgy hallom, itt egy lendületesen induló karrierről van szó."
   "-Miket tudna manapság írni nálunk! -Vagy Mikszáth. Esetleg Móricz. Csáth Géza. Örkény. -Most kekeckedsz az új NAT készítőivel?"
   "-Eszelősen aktuális. Sziszegtem a Vigben, mert áll a mai viszonyokra a mondatai többsége. -Ilyenek ezek a rohadékok, mármint ezek a halott írók, Soros pénzeli őket is, hogy lejárassák a nemzeti kormányunkat."
   "-De mi itt az üzleti modell? Hogyan lesz pénz a holtakból? EU ad rájuk támogatást? -Zaciba teszi őket aztán lelép. Mondta. Mért nem figyelsz, mikor a meggazdagodás módját magyarázzák? Olyan mintha te vennél a bontóban alvázszámot meg rendszámot, aztán mint létező autót zálogba adnád és mire kiderül, hogy csak egy roncs van, addigra lelépel. -Ezt hallottam, de nem értettem. Zálogba azt lehet adni, ami ott is marad addig, amíg ki nem váltom. -Hát a jobbágy, mint jószág, adható-vehető, ergo kölcsön zálogaként is felhasználható. -Fajtiszta, törzskönyvezett (de kicsit döglött) kutyával is megoldható, ha van, aki a papírra elhiszi, hogy van kutya is mögötte, nem csak a bőre. -Értem. Nem is rossz ötlet. Lehet, hogy csicskamagyarországon meg is lehetne valósítani. -Mintha egy darab papírról is el lehetne hinni, hogy van mögötte arany. -No pláne. Ahhoz már nagyon hülyének kell lenni. -Ja, hallottam, hogy valaki most adta el a csicskáját, talán 70000-ért. Mondjuk béna volt, mer élő csicskát adott el. -Volt az a történet is, amikor egy nyájat vett valaki két marketingszóróanyagként készült 54e forintos bankjeggyel."
   "Holt Lelkek 2 - Feltámadás"
   "-Ez jó szó, ez a provinciaközpontúság! Olyan, mint a periférikus főváros. -Próbálom elképzelni, ahogy ránézek egy halom cirill betűre, és homlokomra csapok: persze, provinciaközpontú!"
   "Ez a zene tetszik."
   "Azért meg-megbotlik az a nyelv, ha nem cirillbetűt kell felolvasni!"

Új hozzászólás