Az ukrán Gogol a tragikus orosz irodalmi triász egyike a XIX. század első feléből.
A kvízkérdés: Elölről a bükköny rokona, hátulról mozogva eljut, összevissza déli fűszer. Mi az?

Hozzászólások

   "Saját pénzén kiadatja, aztán felvásárolja és elégeti, nem is költő, hanem performance művész."
   "Úgy hallom, itt egy lendületesen induló karrierről van szó."
   "-Miket tudna manapság írni nálunk! -Vagy Mikszáth. Esetleg Móricz. Csáth Géza. Örkény. -Most kekeckedsz az új NAT készítőivel?"
   "-Eszelősen aktuális. Sziszegtem a Vigben, mert áll a mai viszonyokra a mondatai többsége. -Ilyenek ezek a rohadékok, mármint ezek a halott írók, Soros pénzeli őket is, hogy lejárassák a nemzeti kormányunkat."
   "-De mi itt az üzleti modell? Hogyan lesz pénz a holtakból? EU ad rájuk támogatást? -Zaciba teszi őket aztán lelép. Mondta. Mért nem figyelsz, mikor a meggazdagodás módját magyarázzák? Olyan mintha te vennél a bontóban alvázszámot meg rendszámot, aztán mint létező autót zálogba adnád és mire kiderül, hogy csak egy roncs van, addigra lelépel. -Ezt hallottam, de nem értettem. Zálogba azt lehet adni, ami ott is marad addig, amíg ki nem váltom. -Hát a jobbágy, mint jószág, adható-vehető, ergo kölcsön zálogaként is felhasználható. -Fajtiszta, törzskönyvezett (de kicsit döglött) kutyával is megoldható, ha van, aki a papírra elhiszi, hogy van kutya is mögötte, nem csak a bőre. -Értem. Nem is rossz ötlet. Lehet, hogy csicskamagyarországon meg is lehetne valósítani. -Mintha egy darab papírról is el lehetne hinni, hogy van mögötte arany. -No pláne. Ahhoz már nagyon hülyének kell lenni. -Ja, hallottam, hogy valaki most adta el a csicskáját, talán 70000-ért. Mondjuk béna volt, mer élő csicskát adott el. -Volt az a történet is, amikor egy nyájat vett valaki két marketingszóróanyagként készült 54e forintos bankjeggyel."
   "Holt Lelkek 2 - Feltámadás"
   "-Ez jó szó, ez a provinciaközpontúság! Olyan, mint a periférikus főváros. -Próbálom elképzelni, ahogy ránézek egy halom cirill betűre, és homlokomra csapok: persze, provinciaközpontú!"
   "Ez a zene tetszik."
   "Azért meg-megbotlik az a nyelv, ha nem cirillbetűt kell felolvasni!"

Új hozzászólás