Átkelő

Átkelő

Volt egy vitánk a hó színéről. Lehet-e a hó kék, van-e ennek létjogosultsága, ki kell-e korrigálni? Én ezt egy egészen más szituációban és egészen más attitűddel készült kép esetén azt mondtam, hogy ki kell korrigálni. Most akkor vessétek rám a követ, hogy én egy következetlen pasi vagyok: ennél a képnél nem érzem ennek szükségét, hogy ehhez hozzá kellene nyúlni. Még azt sem gondolom, hogy a háttérben lévő fénnyel túl sokat kellene matatni - talán egy fél fényértékkel lehetne kevesebb, de ez utómunkával visszavehető. Maga a helyzet, amit észrevett Zoli, és az, hogy ezt úgy tudta ábrázolni, hogy nincsenek koszok, nincsenek lehullott faágak, tehát intakt maradt maga a közlés képhatáron belül és nincsenek civil tárgyak, abszolút jót tesz a képnek. Érthető maga a madár lábnyom és annak szerepeltetése, nem tudom milyen más állaté lehet ez. Jól ritmizál, jók a buckák – az egész sztori összeállt és egyben van. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

Kedves Gabó! Köszi szépen a választást, kíváncsian hallgatom majd úgyis az adásodat. Én meg igyekszem majd nem unalmas előzenekarként ébren tartani a kedves hallgatóságot. :)

Mást kerestem, aztán megláttam és eldöntöttem, hogy a hétfői műsorhoz ezt a képet választom. Olvastam, hogy már más is választotta ezt, de annyira kapcsolódik a gondolataimhoz, hogy ragaszkodom hozzá.
üdv, akkor hétfőn.

@David: a kertről van sok kép, igaz nem itt. :) De rádióban már meséltem róla eleget. Igazából még kialakulatlan a terep ez a meder is még csak félkész. De ha feltöltődik, lehet megénekelem egy fotóriportban a tókészítést.

Köszönöm Csa, igyekszem majd hallgatni -- szerencsére aznap hajnalos leszek és időben hazaérek. :) Ha tudtam volna hogy popcorn van a kertben tutira belapátolok valamennyit a házba -- igaz most megint van ennyi belőle... :)

A csutortoki, popcorn temaju radiomusorom illusztraciojaul ezt a kepet valasztom, elsosorban a nyilvanvalo formai hasonlosag miatt, es azert, ahogy visszaadtad a ho konnyed puhasagat a texturakkal (ami szinten emlekeztethet a pattogatott kukorica habossagara).

A hó szín mindig kérdőjeles nekem.. Mert ugye reflex felület így akár bugyi színű is lehet ha egy csapat flamingó verdes át felette, bár ez elég ritka.
Szerintem a kék jó, végülis hideg szín; dinamikát meg a meleg árnyalat visz a képbe! Tamás ajánlása utáni verzió szebb lett! Még tetszetősebb :)
(Ritka kivétel) FF-ben nem működne ilyen jól. Nem mellesleg szégyen hogy ilyen frankó kertet még nem fotóztad agyon, illetve nem mutattál! (halvány irigykedés!) :)
Küldök egy absztraktot erre, ezért.
Vidámat!
d

Zsolt, köszönöm az elemzést! Szerencsére a kert ilyen télen, most is hasonló kint a terep. Volt idő körbemászkálni, helyezkedni... Műtárgy van rajta amúgy, de hát a hó ápol és eltakar, a hangokat is megszűri és olyan tompa, szima, lekerekített lesz minden... Ez is a sziklakert tómeder környéke egyébként, és esélyes h mókus szaladt keresztül, annak a nyoma van itt.

@Dávid örülök ha ennyire tetszett! :) Ez olyan egyszerű, de éppen ez tetszett meg.

@Tamás köszönöm, örülök ha tetszik. :) A kékséggel én is csináltam ám mindenfélét, de mégis maradt ez a verzió (ez a kb. nyers ami itt van). Van még egy ilyen is:

ezen valóban szebb talán az összkép. A teljesen FF verzió érdekes módon nem adta ugyanazt, pedig itt csak tónusok vannak igazából...

Ez egy aranyos kép. Egy kicsit visszavennék a kékségéből, de ez egyéni.

Szuper! nagyon tetszik! eltettem kedvesbe.. :)

Kevdes Évi! Köszi az észrevételedet. A fényes foltban igazad van, lehet mégis a négyzetes verziót kellett volna feltenni, csináltam ui. olyat is. De akkor meg beszorult a kompozíció, szóval sajnos úgy sem volt az igazi...

Nagyon szép, olyan mintha a Holdon, vagy valami más bolygón lennénk. Szép ívesek, formásak a buckák, a lábnyom vonala szépen vezeti a szemet. Picit elvonja a figyelmemet a jobb felső sarokban lévő fényesség, de ugyanakkor érdekesnek is találom.

Új hozzászólás