Az idei

Az idei

Nem nagyon értem, miért kell ennek ennyire kopognia, ennyire keménykednie, a labdarózsa játékosságát, finom csipkézetét és egyáltalán, azt a világot, amit képvisel, átforgatod valami drámává, de nem kapok hozzá több infót, hogy miért történik ez. Olyan, mintha a saját érzelmeid ellen akarnál dolgozni, mintha drámázás nélkül nem lenne fotó, vagy nem lenne bizonyosságod. A váza, a letottyadt darabok az asztalon, a kontraszt, ez sok. Javaslom neked Mapplethorpe csendéleteit, abban is van határozottság, de nem megy ellene a formáknak, hanem erősíti azokat. (hegyi)

Hozzászólások

43
Értékelem!

Kedves M. Feri, úgy érzem, hogy miközben ezt a labdarózsás csendéletet csináltad, az én labdarózsáim is eszedbe jutottak. A hibát ott követted el a másoláson túl, hogy a fekete váza sehogy nem megfelelő ellenpont a virágokra. A csokrot úgy rendezted el, mintha temetői csokor lenne. A csendéletekkel nagyon visszafogottan kell bánni, hogy azok ízlésesek és kívánatosak legyenek. Mivel említetted, hogy lektoráltam a portréfényképezés könyvet, kérlek, vedd figyelembe az abból okultakat. Mellékesen megjegyzem, Mapplethorpehoz csak kellő alázattal szabad közeledni. Mapplethorpe hozzáállása, ízlése, a fényképezésről sugárzott véleménye nem tűr kritikát. Jó munkát.

55
Értékelem!

Feri, lehet-e olyat, hogy tiszta vizet öntünk a pohárba? Én szeretném. Úgyhogy kérdezek, remélem korrekt válaszokat fogsz adni.

1. Minek töltesz fel ide képeket?
2. Minek kéred ki a véleményem?
3. Mi ez a nagy nekibuzdulás, hogy feltúrtad a fiókot és naponta posztolsz valami régi melót?
4. Ha neked én nem vagyok mérvadó és a véleményem nem számít, akkor ez az egész cirkusz mire jó?
5. Mi a célod itt a Látszótéren?

56
Értékelem!

Nem arról van szó, hogy nem értem. Nem hülye vagyok! A gusztira, hogy kinek van szüksége, és milyen mértékben, azt ugye nem Te akarod meghatározni. Ez már így kezd nevetségessé válni.

46
Értékelem!

Nagyon jó a latinos műveltséged, de előbb kéne abból a gusztibácsiból beszerezned, tudod. Ha nem érted Mapplethorpe csendéleteit, az nem az ő hibája.

44
Értékelem!

... hogy mit gondolsz ... :)
De gustibus non est disputandum.

50
Értékelem!

Aha, gondolom a faszokkal nem jutsz dűlőre. Én a csendéleteiről beszéltem Feri, de sebaj, undorodni lehet, ha már megtanultad.

50
Értékelem!

Nem ezt én mondom Mapplethorpe képeire. Nekem Saudek képei a határeset.

53
Értékelem!

Ezt mondta valaki a képeidre?

47
Értékelem!

Nem tudok a képeivel mit kezdeni. Vannak olyan képei amelyek számomra nemhogy nem esztétikusak, hanem kifejezetten undorítóak.
Köszönöm.

48
Értékelem!

Rám nagyon drámai a hatása a tartalmi kontrasztjai miatt, főleg az alsó harmadban olyan viharvert érzés van, ami nem tudom, így szándékos-e, de a középen kibúvó levelek is ezt a zaklatottságot fokozzák. Mindeközben a formák kerekek, stabilak, tetszik az árnyalatok finom dinamikája is... talán csak a vázára beszúró fényfolt kevésbé.

Új hozzászólás