CIPŐT A CUKRÁSZDÁBÓL!

CIPŐT A CUKRÁSZDÁBÓL!

Flórián-tér, 2011.10.03.

Régi, blőd reklámszöveg volt a cipőt a cipőboltból, a hiánygazdaság vicce, hiszen egyrészt honnan máshonnan, másrészt mintha olyan nagy választék lett volna... de mégis, volt ebben valami báj, ahogy a szocialista ipar termékeit elkezdték reklámozni. Pir.burg. pár.káp. Persze ez csak a verbális felütése a képnek, merthogy ez a kép másról, többről és mélyebben mesél annál, mint egy sima szóvicc. Sándor kiváló megfigyelője annak, ahogy a fények játszanak a képen, és akár a pillanat, akár a tudatos tervezés volt a fő irány, azt kell mondjam, hogy az eredmény magáért beszél. Ezek azok a képek, amiket jóllehet sokan meglátunk, de alig néhány olyan ember van, aki adott pillanatot úgy formálja képpé, ahogy Sándor teszi, határozottan, lendületesen, sallangmentesen. Köszönöm! (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

53
Értékelem!

Köszönöm, Zsolt, az értékelést.

36
Értékelem!

Szilárd, Zoltán, köszönöm. A hely: a Flórán árúház mögötti panelház üzletsora.

42
Értékelem!

Nagyon kedves hangulatú kép, megintcsak megmosolyogtat a Sándor képein általában jelenlevő derü. Láthatóan a nénik is ledöbbentek, vagy a cégtábla és az áru ellentmondásán, vagy ha ez az abszurditás fel sem tűnt nekik, akkor a cipőválasztékon. Biztos van ott doboscipő, vagy esetleg túratorta is a boltban. :) Mindenesetre nagyon fókuszálnak a boltra, akárcsak mi általuk.

Érdekes, hogy a képet billenni érzem jobbra holott tényleg függő a függőleges. Talán a két néni tónusaiban keresendő a helyzet megoldása, és a bal oldali, világos szatyros alak kiugrása lehet. Az is érdekes, hogy ha letakarom a felső, csíkos mintájú homlokzatot akkor átbillen a másik felére az egész. EZek szerint ez a csíkozás hatása lenne?

A másik kedvencem a témában Sátoraljaújhelyen az "Ábránd mintabolt", ahol már jó ideje ábrándozok azon, hogy be kéne menni és kérni két kiló rózsaszínű ábrándot. Így most eszembe jutott a Zemplén is áttételesen, és visszavágyok oda...

Sok évig laktam a Flórián közelében, ez a nemrég leszigetelt, felújjított nagy Faluház tövében levő boltsoron van valahol?

45
Értékelem!

Az ott mintha egy = jel lenne a cukraszda utan.
Ahhoz kepest, hogy vicces, a hangulata elegge sotet, ambar lehet, hogy csak a monitoromat kene allitani.

Új hozzászólás