Csend

Nyugodt, csendes, de nem feszültségtől mentes kép, nem andalgunk, csak szemléljük ezt az északi hangulatot, ahol Mads Mikkelsen bármikor feltűnhet akár gyalog vagy csónakon. Nagyon finomak a fények, a parton az apró arany csillogás eleganciája, az acélos kékek, a megbecsülhetetlen távlatok, szóval Gábor nagyon jól dolgozol ezekkel a tájfestményekkel, el tudnám a falamon képzelni. És vegyük észre, ha nincs az a letört szikladarab, az egész érdektelenebb lenne. (hegyi)

Miért a hónap képe:

Reggel nagyon korán kelek. Kávé, beöltözés, cucc összerak és indulok. Busszal ameddig lehet, onnan gyalog. Nos, ekkor már kezdődik. Kezdődik az az érzés, ami miatt kijárok a természetbe. Csend van, mérhetetlen csend. Pedig már ébredeznek a madarak, csirregnek, csivitelnek, csiripelnek és ki tudja még milyen hangot adnak ki. Ha fúj a szél, akkor zúgás van, susogás, nyikorognak az összeérő fák törzsei egészen kísérteties hangot adva. Ha úgy adódik, felversz egy egy fácánt, nyulat vagy őzet. És mégis csend van. Csend a város zajai a vasgyár zúgása, dörömbölése, sziszegése, surrogása, dübörgése, csattogása után. Mélységes nagy csend. Ezt szeretem. Kitisztul a fülem, az agyam. Kikapcsol, kikapcsolok. Relaxálok, megtisztulok, feltöltődök. Van hogy el sem kattintom a gépet, csak megyek, sétálok, ülök és hallgatom ezt a relatív csendet. Koscsó Gábor Csend című képét választottam a hónap képének, mert azt érzem a képet nézve, amiért én is természetjáró, -szerető embernek vallom magam. Érzem azt a csendet, érzem az illatokat, és mérhetetlen nyugalmat érzek a képet nézve. Viszont van egy kis feszültség is bennem, egy jóleső feszültség. Várom mikor csobban meg a víz, mikor szál le vagy el egy madár a vízre vagy a víz felett, mikor bukkan elő egy inni vágyó vad feje a parton. Jó lenne ott lenni és jó lenne többet vissza se jönni… Gratulálok Gábor, köszönöm ezt a képet! (Pálfi László)

Hozzászólások

Ágnes, István: Köszönöm!

Gratulálok Gábornak, és Lászlótól jó az írás is.

Örülök, hogy egy hullámhosszon vagyunk.

László, nagyon köszönöm, hogy ezt a képet választottad! Sokszor ellentmondásos a viszonyom a fotóimmal (életem eddigi legsikeresebb képét például kifejezetten nem szeretem), ez viszont tényleg közel áll hozzám, talán mert valamit valóban sikerül visszaadnia abból az érzésből, amiről Te is írtál. Egyébként minden szavad nagyon igaz, és nagyon találóan fogalmaztad meg azt, ami miatt én is járom a természetet, amikor csak tehetem.

Gratulálunk Gábor, a május a tiéd, te válogatsz!

Jó, megint javítottam, de amúgy ahogy én írtam, több értelme volt. :D

Láttam azt is, jó is volt, de Ivan karakterét nem tudta felülírni.
Ja, harmadszorra írjuk már le végre helyesen, mert megérdemli: Mads Mikkelsen.

Nézd meg a Vadászat című filmet. :)

Köszönöm az elemzést! Mad Mikkelsen - az a baj, hogy róla már mindig az Ádám almái lelkésze fog beugrani, az a szerep meg nagyon távol áll ettől a képtől. :)

Új hozzászólás