Cseppek

,,Tartsd vissza a könnyeidet, tegyél úgy, mint aki jól van. Vagy zokogj a zuhany alatt - a víz a könnyek terepszínű álcázása."

Miért a hónap képe:

“Ürítsd ki az elméd, és legyél alaktalan. Alaktalan, mint a víz. Ha vizet egy csészébe öntöd, akkor egy csésze víz lesz. Ha egy palackba, akkor egy palack víz lesz. Ha egy teáskannába, akkor egy teáskanna víz lesz. A víz vagy folyik, vagy szétfeszít maga körül mindent. Barátom, legyél olyan, mint a víz.” (Bruce Lee)

A hónap képe számomra Harangozó Zsófia Cseppek című alkotása. A másik önportréd is nagyon tetszik. Nagy elemzésbe nem folynék bele. Azért választottam ezt a képet, mert érdekes a színvilága, meg ahogy a víz áramlik a testen, szinte eggyé váltál vele. Az aránya is érdekes, meg ahogy hajat formáznak a vízcseppek. Gratulálok Zsófi a munkádhoz és kíváncsi vagyok a többi képeidre is, vagy ami a fejedben van. Jó válogatást neked a köveztkező hónapra! (Lality Áron)

Hozzászólások

Na még egyszer, mert valamiért elnyelte a hozzászólásomat.

Köszönöm Lality Áronnak, hogy az én képemet választotta a hónap képének. Nem számítottam rá, igazán megtisztelő!
És a többieknek is köszönöm a gratulációkat, véleményeket. Igyekszem méltón kiválasztani a szeptemberi képet.

Szia! Üdvözöllek a Téren! És gratulálok a hónap képéhez!

És elmondanám én is az érzéseimet :) Baromi jó az alap, azonnal megvesz! Ugyanakkor az én szememnek, szívemnek most a tartalmi üzenet a kép rovására megy, annak a képnek, ami egész képet sejtek mögötte. Mondom mire gondolok: nagyon klassz az alap, van egy szép arc, őszinte arc, egy nagyon erős tekintettel, szinte beleesek. Ez a bázis, és innen már majdnem nyert ügyed van. Klasszul van megvilágítva, sejtelmes, megfelelően demonstratív, a technika most nem annyira érdekel. Nagyon jó ami a vízzel történik a testen, imádom ahogy lefolyik a mellkason, vagy az arcon patakzik, és jó ez a haj-asszociáció is (bár annál valami kis trükköt is érzek, de a poén jó) Mindezek már nagyon erősek, hoznak egy közvetlen és rejtélyes üzenetet, ami felkelti a figyelmemet, és a lelkiállapotomtól függően így vagy úgy értelmezem is, de mondom, az emberi testet, a mély tekintetet és a vizet pedig simán és megunhatatlanul élvezem nézni. Ez szuper! De erre jön egy türkiz(?) átszínezés és egy meglepő felező vágás, amelyek szerintem már feleslegesen húzzák alá még kétszer azt, ami addig is érezhető. Én nagyon-nagyon kíváncsi lennék a színezés és félbevágás előtti állapotra, valahogy azt sejtem, hogy az jobb, időtállóbb fotó lehet, még ha ez-az hiányozna is róla.

Én is gratulálok. Nekem még mindig a másik portréd a súlyosabb, ennek a színe kifogott rajtam. Pont olyan, amire egy férfiember óvatlanul azt mondja: kék, miközben a nő pontosan tudja, hogy nem az. Viszont Áron indoklása megvilágosított. Ahogy egy 50 évvel ezelőtti popkulturális ikon válaszol a kortárs jutubernek. Szép, mint varrógép és esernyő találkozása boncasztalon. És a cseppekből formált hajról eszembe jut egy régi filmben idézett verssor, ami angolul ... nobody, not even the rain has such small hands, de magyarul még szebb: senkinek, még az esőnek sincs ily csepp keze.

Gratulálok Zsófia, jó fényeket a továbbiakban is!

Kedves Zsófia, gratulálunk, szeptemberben te válogatsz, írtam mailt az instrukciókról.

Új hozzászólás