Eletkep Benavente-bol (Spanyolország)

£5mm/f1.4 Objektiv,
Apertyre: f8,
zarsebesseg: 1/100,

Jó megfigyelés ez az utcakép, a kis Fiat 500-as nagyon idegenül hat a mai modern autók között, sőt, a gyalogosok mai kor szerinti ruházata mellett is. Az utcai szemlélők is derülnek a látványon, szóval a kis autó jó kedvre tud ma is deríteni embereket. Nyilván ez a retró egyik, mondjuk jótékony hatása. A mosoly. Ehhez képest nekem a tónus borús. Egy fokkal élénkebb, világosabb felé víve jobban kapcsolódna a hangulathoz. (hegyi)
értékelés:

Miért a hónap képe:

Számos kép készült az elmúlt két hónapban, ami joggal lehetne hónap képe, de persze csak egy lehet. Nagyon megfogott Oldman Szobafogsága. Talàn a kép kivágása nem optimális, de a hangulata megvan. Ádám négy majmából az első három közhelyes lenne, a negyedik viszont önmagában is megáll és ügyesen csavar egyet a sorozaton. Oldman elvonulása sajnos a fényviszonyok áldozata lett. A téma sötétben maradt, a hangsúly a konnektorra került. Zsófi f(X)-e is nagyon klassz, kár hogy egy hajszálnyit ferde. Szóval a hónap képe nálam Biri Róbert Életkép Benavente-ból című munkája. Nagyon jól elkapott pillanat, gondolom az autó egész lassan ment, hogy az 1/100 ennyire nem mozdult be. Ettől az egész olyan stúdió sőt szinte makett jelleget kap. A nézővel együtt a kép szereplői is reagálnak a mulatságos kis autóra a nagy csomaggal. Ettől kialakul egy kapcsolat, mintha a néző is jelen lenne, nem a képet nézem, hanem benne vagyok a járókelőkkel együtt. Nagyon jó kép, gratulálok. (Gerlei Gábor)

Hozzászólások

Igen, Zastava 750 is lehetne akár, és még sok minden más :-D
Ha érdekel a téma: https://totalcar.hu/magazin/2020/12/02/a...

Tippeltem még Zastavára is. :D

Az autó amúgy egy Seat 600 (a Fiat 600 spanyol változata), nem sima 500-as.
Persze ez egyáltalán nem számít, csak sima szőrszálhasogatás / trollkodás :-)

Koszonom Gerlei Gábor a megtisztelest, hogy az en fotom lehetett a hónap kepe.
Orulok, hogy ujra itt lehetek Zsolt! Ha elakadok, jelzem.
Koszonom mégegyszer

Robi, gratulálunk, tiéd a Hónap képe. Mivel már voltál, talán emlékszel a részletekre, hogy hogyan működik a kiválasztás, ha valami kérdésed volna, keress meg.

Új hozzászólás