Eresztető

Eresztető

Az az érdekes ebben a képben, hogy teljesen kivasalja a perspektívát és a térbeliséget. Nagyon érdekes kétdimenziós ábrázolás jön ettől létre, abban a tekintetben is, hogy átértelmezhetővé válik a fönt és a lent, a hajlatok és ívek találkozása és az egész valóságát írja felül az, amit látunk. Ez mindenfélekeppen egy jó ötlet. A kérdés, hogy a didaktikus átlós szerkezet azzal, hogy az ereszcsatorna kerül az átlóba, mennyiben tudja stabilizálni a kompozíciót, és hogy mit kezdünk ezzel a nagy sárga flekkel. Én a tetőrészt nézegetném és nem az oldalfalat, de a döntésedből adódik, hogy te az ereszcsatornát akartad ide átlósan betenni. Lehet, hogy egy más arányrendszerben többet adva a tetőből, lemondva arról, hogy az ereszcsatorna húzódjon átlósan, izgalmasabb textúrát kapnánk. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Jó ez a kék/sárga átlós játék.. nekem a balja kissé zaklatott de lehet pont ez a lényeg! :)

Ez szerintem jó, messze van a szartól :)
Pontos a vágás, az átló, szépek a színek is. Elmehetne akár Absztrakt leckébe is. Dehát én is amatőr vagyok, mit értek hozzá? Csak érzem, hogy jó.

Kedves Szilárd!

A képen tető+fal+valami cső látható. Mikor megvettem az új gépem akkor lőttem ezt a képet is. A képet, s gépet direkt fordítottam el. Ha tök egyenes, (számomra) nem az igazi, másrészt a tetőn egyenesben sok szir-szar lett volna. A másik kérdésedre nem tudok választ. :) Amatőr vagyok, a tetőből ugyanannyit mutatok. Próbáltam megvágni, hogy több legyen, de nekem nem tetszett.
Nincs nyilvánvaló válasz szerintem. Miért jó ez így? Mert ÉN így láttam akkor októberben. Egy cigi után ültem az ablakban. De lehet hogy szar. :)
Ez van.
Köszönöm a hozzászólást!

t.

Az jut eszembe róla, hogy csak azt tartjuk karban ami látható? Nem látszik könnyen, hogy mi van a képen a ferdeség miatt. Ebben mondjuk benne lehet az, hogy az ilyen részleteket csak odafigyeléssel lehet észrevenni, lehet egy felszólítás, hogy lássuk a részleteket ne csak nézzünk ki a fejünkből, de ez így kicsit erőltetett. Feladom. Miért fordítottad el a képet? Ha már esztétikailag nem egy jó megoldás biztos volt rá valami jó okod.
A másik kérdésem az lenne, hogy miért pont az átlónál vág az eresz? Nekem ez így kevés amit a tetőből mutatsz.
Ha van nyilvánvaló válasz, akkor az elemzőnek is szól a kérdés, hogy miért jó ez így.

Új hozzászólás