EtüdHegyi Zsolt-2012.12.13. 15:50Hegyi Zsolt-2012.12.13. 15:50

Etüd
Etüd
Etüd

Kapunk itt egy nagyon kedves performanszt. Tulajdonképpen ez két ilyen cipőtágító flörtje. Tényleg olyan, mintha táncolnának, vagy mindenféleképpen valamilyen kapcsolati helyzet jönne köztük létre. Aztán meg is van a konfliktus ebből, összegababolydnak ők. Ha az üzenetet nézem, akkor ezt tudom ebből kihámozni. Az is biztos, hogy ha a ceruzahegyezős képhez hasonlítom, akkor lényegesen jobban sikerült választás, ez egy izgalmasabb forma, de kicsit leleplezőnek tartom még mindig a világítást. Tehát, még mindig nem sejtelmes, még mindig nem elég játékos. Közeledünk felé, jó irányba megyünk, de még mindig tárgyias maradt az egész. Én azt gondolom, hogy ez akkor lenne 10 pontos dobás, ha pont ezt a tárgyiasságot elfeledtetnénk, hiszen pont ez a lényege ezeknek a képeknek, hogy mozogjon, robbanjon, hogy nevessünk vagy sírjunk vele, és aztán gondoljuk végig, hogy ezt a Tamás két ilyen cipőszerkezettel érte el. Még most nem nagyon történik meg ez az átalakulást. Jó az irány, de még mindig nem érzem, hogy ebben az a líra lenne. Nem szoktam más képeivel előhozakodni, Ágnesnek volt egy sorozata régen, amikor bélyegekkel dolgozott. Ott is nagyjából azt mondtam, hogy bújjon ebbe bele, ne hagyja könnyen a dolgot, keresse meg, hogy mi az, amiért ez neki fontos. Nyilván ott azért volt egy személyes kötődés a tárgyakhoz, talán azt könnyebb volt megvalósítania, de itt sem más a feladat. Tehát mindegy, hogy kik a szereplőid a valóságban, de jó lenne, ha lenne hozzá valami közöd. Megy egy ritmus, megy egy tánc, de még most ez csak két cipőtágító tánca, nem alakult át Rómeóvá és Júliává. (hegyi)

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést! Napok óta tipródok, hogy is van ez. Úgy gondoltam, hogy ez az érdekes formájú tárgy alkalmas egy kis kompozíciós gyakorlatra. Nem köt hozzá érzelem, csak formai érdeklődés. Ezért eléggé meglepett amit írtál. Talán akkor is benne van a történet, ha én azt nem akartam? Na mindegy, tipródok tovább.

Sándor köszönöm! És igen, sámfa.
Gábor, ha jól emlékszem Anita mesélt egy történetet cipőkkel. Én az etüdöt, az eredeti értelmében használom, vagyis gyakorlat.
István köszönöm, a harmadik így sikerült.

Az első kettő jó, de a harmadikat nem értem. Egyébként jó ötlet, ez a cipő tágító, vagy mi fene:)

Volt itt egyszer egy etüd cipőkkel. Azt láttad?

Tamás, ez óriási. Mi a ménkű ez? Sámfa, habverő? Nagyon szép, különösen színben. Igen erős csendéleteket, tárgyfotókat kezdesz kiereszteni magadból.

Új hozzászólás