Fény az alagút végén

A felszíni eredménytelen kísérletezés az aluljárókba kényszerített, ahol egyre inkább jöttek a jó formák.

Miért a hónap képe:

Habár a bemutatkozó leckét még nem készítette el - ami a további kommunikáció érdekében, hasznos lenne -, a hónap képének Simon Zsolt fotóját választottam. Egy korábbi kommentekben már lelkendeztem a képért, sajnos sokkal többel most sem tudok szolgálni, így csak magamat tudom ismételni: szerintem egy nagyon erős, jól eltalált impresszióról van szó, amely a jelenlegi koronakrízisben még aktuális is. Nemrég láttam a Platform című spanyol filmet, ami egy földalatti fiktív börtönben játszódik. Az alapszituja az, hogy az intézmény vertikális elrendezésű, és minden cella egymás alatt található, többszáz szinten keresztül. Továbbá ezek a szobák közepén úgymond lyukasak, mivel az ellátás egy fentről lefelé mozgó platformon érkezik. Nyilván a legfelső szint még telis tele van mindenféle földi jóval, ám mivel mindenki azt és annyit vesz le róla, amennyit szeretne, az alsóbb szintekre már nem jut az ételből. Most, hogy újranéztem ezt a képet, mikor a hónap fotóját kutattam, eszembe jutott ez a film, számomra eléggé összecsengenek. (Bach Viktória)

Hozzászólások

Használd csak nyugodtan! Megpróbálok ott lenni a chaten.

Szia, szeretnem ezt a kepet felhasznalni a szerdai Mole-radioadas illusztraciojakent.

Kedves Viktória, köszönöm a megtisztelő feladatot és az elemzésed! Igyekszem megcsinálni az első leckét, de pont ezt nem szeretném elsietni. A képemmel kapcsolatosan még annyit, hogy a kompozíció valamilyen létszükséglet kielégítése lett volna a cél, de nem gondoltam hogy ennyire összejön ez. Megnézem a filmet, amit ajánlottál...ígéretesnek tűnik!

Kedves Zsolt, gtratuálunk, írok neked mailt, hogy mi pontosan a teendőd, az április a tiéd, te válogatsz!

Köszönöm szépen a hozzászólást! Szerencsére sikerült összehoznom egy képsorozatot csupa érdekes figurával.
A krízishelyzetre való tekintettel inkább a felszínen mászkálok mostanság és ennek örömére készülök is a következő képemmel, ami talán még jobban reflektál erre az időszakra.

Ez jó! Sok ilyet még, kísérletezz még a metróval - bár tudom, nem most kellene, de majd ha elmúlt a veszély. Tetszenek az arányok, a színek, a formák, és tök jó a figura is. Impressziónak tökéletes. Nem tudom, mikor készítetted, de a mostani helyzetben nagyon erős. De valószínűleg ez a jó kép titka, hogy idővel se veszít értékéből.

Új hozzászólás