Fényjáték 1
játszottam a formákkal és a fénnyel

Azon gondolkodom, hogy nagyon szeretem ezt a fajta komponálási módot, ezt a nyelvezetet, ez nagyon finom, ugyanakkor van vele két hajszálnyi problémám. És ezeknél a dolgoknál a hajszálnyi problémák azok, amik szerintem legalábbis a csendéletnél az ismétlésre vagy a falraakasztásra hozzák meg a döntést. Ha megfigyeljük ezt a poharat, én nem tudom, hogy ezt a poharat mosogatógépben mosták-e el, vagy mi, de a jobb oldalán ilyen vízszintes karcok jelentkeznek. Ezek a karcok ott tönkreteszik azt a fajta játékot, ami a tükröződéssel létrejön. Én tudom, hogy ez itt most szőrszálhasogatásnak tűnik, de figyeljétek meg mennyire szépek azok a belső teret torzítottan visszaadó fények, ha nagyon akarjuk, ott el tudunk időzni hosszú ideig, és elemezni, és visszafejteni, hogy milyen térben is fényképezte ezt az alkotó, mert abban ott minden benne van, még akkor is, ha a pohár üres, de ez a fényjáték megtölti a poharat fénnyel és formákkal, és ez nagyon szép, nagyon finom a háttér, finomak a talapzat fényei is, de engem ez a karc ott zavar. És még egy problémám van, hogy ez az üvegváza vagy gömb, és itt a világítással van probléma, mert pont ezt a térbeliséget amit ez meg tudna jeleníteni, ami egy gömbformának a sajátsága, már ha ez tényleg egy gömbforma, akkor ott van valami horpadás rajta fényben és ez engem zavar. Itt megint elindul egy forma fénnyel, árnyékkal, egy formai megfejtés, amit nagyon szépen kihozunk, és utána ott van egy hüpli. Most én nem tudom, hogy ez micsoda, majd a Jóska megmagyarázza, mert lehet, hogy ez a forma ilyen horpadt, és akkor azt mondom, hogy igen, ez oké, ha ilyen, akkor erre rá kell erősíteni akár, hogy kijöjjön a horpadás, de ha ilyen horpadt, akkor nem biztos, hogy alkalmas erre a csendéletre. Mert ennél a képnél pont az lenne az izgalmas, hogy van egy nyugodt, biztonságot sugalló gömbformánk, és ehhez képest egy játékos, égbenyúló kehelyforma, amin ráadásul ezek a fényjátékok is megjelennek. De az egyiknél a nyugalom nem tud megjelenni, a másiknál meg a fényjátékokba ezek a karcok belezavarnak. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Zsolt, most hogy mondod, már én is látom. valóban ezek az aprónak tűnő dolgok zavaróak, legközelebb erre is figyelek.

Én otthon a konyhában, az egyik ablak melletti sarokban szoktam elkövetni a hülyeségeimet. Még nem rúgott ki a feleségem onnan, de ami késik ... :-):-)
Szóval a tárgyak nem mozognak, B idővel akár órákon át is lehet exponálni, és akár egy éjjeli lámpa is csodákra képes.
Néhány ezer ft-ért vettem egy önkioldót amely segítségével tudok hosszú expót csinálni. Javaslom próbáld ki. :):)

Jól látod Feri, hogy a világítás hmmm. kívánnivalót hagy maga után. Az erkélyemen sütött a szép októberi nap, azzal próbáltam. A Pedellus már emlegette többször, hogy van valahol egy Estiskola számára talán hozzáférhető bevilágított terem, hát az engem nem csak modell (portré), hanem csendélet fotózás miatt is érdekelne.

Szerintem szép, egymáshoz illő tárgyakat választottál, és egyensúlyt teremtettél a képen. Amivel viszont bajom van, az a világítás. Valahogy kontraszttalannak látom a tárgyakon a fényt, ami miatt el vesztik számomra a teret, nem szerencsés nekem az a "plötty" háttér sem, csak nem tudom, hogy miért.:)

Új hozzászólás