Francia vacsora
Miért a hónap képe:

A hónap képének Frantisek Balga Francia vacsora című képét választom. A képi elemek aprólékos, (már-már kényszeres) elrendezése számomra azt az érzetet kelti, hogy nagy becsben van tartva az étel. A nagy becsben tartott étel a szűkös anyagi lehetőségekre, szegénységre asszociál, emellett a gondosan elkészített teríték, az adni akarást, a jószívűséget és a szeretetet szimbolizálja számomra. Kiemelném a kép színvilágát is, ami nagyon jól illik a fent leírt érzethez. E nélkül a színvilág nélkül nem is működne a kép. Az árnyékok esetlen kuszasága szintén erősíti a képet. Gratulálok! Jó válogatást májusra. (Kégl Imre)

Hozzászólások

Köszönöm Au, természetesen adom.

Szia Feri,

2023.01.09-én lesz egy nemzenés műsorunk, ezt a képedet használnánk, remélem nem bánod. Még mindig tetszik.

Szia Feri, gratulálok, májusban te válogatsz.

Hát, nem.tudom mi passzolna, mert a késnek van értelme, de mondjuk egy faragott, kopott fakanálnak meg ehhez a tálhoz nem lenne köze. De nehogy változtass rajta, ez a te képed, csinálj valami mást.

Nem ez a Dali kép járt az eszemben, hanem az, ami egy barnás, sötét asztal, valami drapériával letakarva, rajta egy régi telefon, és az asztalon a messzeségben két alak mintha vándorolna, és onnantól már táj. Úgy emlékeztem, van még ott valami gyümölcsöstál, vagy egy félbetört vekni kenyér, de azt keverhettem más képekkel. Mikor megtaláltam, láttam, hogy nem az.

Meg is van újra: Violetas imperiales

Au, azok után kerestem rá,hogy olvasom hozzászólásodat - köszönet érte - én ezt találtam https://twitter.com/artist_dali/status/1.... Ha jön ötlet, milyen kés vagy más kellene ide, ,,odatesszük,,.

Feri, az a helyzet, hogy ez nekem tetszik. Bírom ezeket a színeket. Nézném falon. Enném is. Sokáig keresgéltem, melyik az a Dali kép, amelyikre hasonlít, de amikor megtaláltam, kiderült, hogy mégsem. A késen még gondolkodom. Kell oda valami, de ez most túl sötét és túl egyenes.

Új hozzászólás