Fura jelenség

Fura jelenség

A verőköltő bodobácsnak nincs természetes ellensége. Ép ezért elhűltem, mikor a bogarak nézegetése közben egy darázs lecsapott az egyik egyedre. A pillanatról lecsúsztam, de a lakmározást sikerült lefotózni.

Ezek voltak azok a bogarak, amiktől én gyerekkoromban féltem. Van abban valami egészen szürreális, ahogy ők kinéznek. Olyan, mintha valami inka képeskönyvből léptek volna ki. Hogy ennek ez a neve, hogy Verőköltő bodobács, ezt abszolút nem tudtam, már ezért érdemes volt élni és elindítani ezt az oldalt, hogy az ember ilyeneket megtud, mindenesetre ők tényleg a félelmeim tárgyai voltak, és látom, hogy itt van valamilyen horror történet. Az az igazság, amit leírtál, hogy lecsúsztál egy pillanatról, mert most, ha az ember nem ért ezekhez a dolgokhoz, akkor azzal, ahogy összeroncsolódott az a szerencsétlen nyomorult, már ebben az állapotában nem is biztos, hogy felismerem, hogy ott egy ilyen áldozatról van szó. A megfigyelés jó, régen voltak ilyen újságok, mint például a Delta újság, gondolom ott ezek nagy értéket képviseltek, hogy egy ilyen megfigyelést teszel, amennyiben ezek valóban nem szoktak előfordulni. Ilyen szempontból a kettő csillag megvan, képileg azért nekem van vele egy kicsi problémám. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Szilárd: amit írtam azt úgy értettem, hogy ha másik fotót készítenék, akkor valahogy így rendezném, nem e kép (újra)vágására gondoltam.

Szilárd, igaz, nem könnyű a természetfotó (sem), nem véletlen, hogy igen erős megszállottság kell ahhoz, hogy az ember a lessátorban ülve elkészít 23 ezer felvételt azért, hogy épp úgy nézzen a nünüke a szemébe hogy közben a fűszálon a csillanás balról derítse a bajszát és közben még egy sasmadár is legyen rajta. Ezért is problematikus például amikor a NatGeo-ba kamu kép kerül, mert hitelteleníti a valós munkát. De ez más kérdés már. :)

A problémám a zavarosság. Az, hogy amiről szólni akar, arról lemaradtunk.

Tehat ha mondjuk levagnad a darazs szarnya vegenel a kep tetejet,
balrol annyit, hogy a fejjel lefele inka minta a kep tetejen mar ne legyen benne, meg esetleg egy kicsit az aljabol, akkor az ugy jobb lenne?
Ketto bodobacs meg pont rajta lenne a kepen a bal also sarokban, meg a darazs is kicsit kozepebbre kerulne.
Egy ilyen fotot megismetelni szerintem nehez, jo ha az eletben meg egyszer lat egy ilyet, es akkor se biztos, hogy lesz nala fenykepezogep.

Szerintem, sok a zavaró képi elem, mindenki tudja, hogy mi a téma, de mindenki szemét el fogja vinni a bal-alul lévő boly, meg a gaz szárai, meg picit a háttér, bár az kevésbé.. A középre komponálás nem feltétlen jó, minden attól függ, hogy alakítod.
A kevesebb több, itt igaz, elég lett volna a lakmározás + esetleg a háttérben egy-pár - de már - elmosódó bogár hát az inka minták miatt.. csak hogy tudjuk még is mi az ebéd... úgy gondolom, egy ilyen téma ábrázolás - bár nem feltétlen - megkívánja a makrófotózás kellékeit, a türelmet és a 88-ik próbálkozást... Szerintem.

peace, p.

Aha, es mi a probplemad kepileg? A szinek jok, majdnem a szagat is erzem a foldnek, a gizgaznak, a napsutotte falnak. Gondolom kompozicios problema lehet, tudnal kicsit meg mondani rola? Ha az embernek tizedmasodpercei vannak ra, hogy megtalalja a megfelelo szoget es tavolsagot akkor mire erdemes figyelni? Vagy a kep kivagasat csinalnad mashogy?
En a magam reszerol probaltam volna kozepre rakni a falatozast, de valoszinuleg nem tudtam volna elkapni, kulonosen ha a darazs a szokasos modon nem bir megmaradni egyhelyben eves kozben hanem cibalja magaval az aldozatat. Mire kattan a gep 10 centivel odebb van.

Új hozzászólás