Hazafelé

Örülök, hogy megkaptad a Hónap képe címet ezzel a képpel, és remélem, hogy ez abban is segít neked majd, hogy nyiss, hogy felpörgesd a munkát, hogy beleállj az önábrázolásba. Jövő héten nyílik a Zártosztály - micsoda képzavar - ott is várunk. A kép tetszik, mert határozott, szabad és mentes a kimódoltságtól, még akkor is, ha lehet, hogy amúgy, ha nem készül kép, nem épp ez a sapka van rajtad. Persze lehet mondani, hogy a mobiltelefon adta technika hiányosságai szembeötlőek, de talán még jót is tesz a képnek, hogy ilyen szoborszerű lesz a részletek elvesztése okán. Ha bele akarok mindenáron kötni valamibe, akkor az a lábadnál lévő kóró, azaz ha egy lépéssel előrébb állsz, persze a kamerát is előrébb mozgatva, akkor kikerülhetted volna, hogy formailag ott gubanc legyen, de ez tényleg olyan kérdés, ami bár javítható, de nem sokat von el a figyelemből. Szóval hajrá, itt az ősz, kapcsolj rá. (hegyi)
értékelés:

Miért a hónap képe:

Nagy idők nagy embereket kívánnak. Vannak szerény, fel nem ismert hősök, akiket nem dicsőít a történelem, mint Napóleont. Jellemrajzuk elhomályosítaná még makedóniai Nagy Sándor dicsőségét is. Manapság, a prágai utcákon járva, találkozhattok egy ütött-kopott férfival, aki maga sem tudja, milyen jelentős szerepet játszott a mostani nagy idők történetében. Szerényen megy a dolga után, nem zaklat senkit, és őt sem zaklatják interjúért az újságírók. Ha megkérdeznétek, hogy hívják, egyszerűen és szerényen így felelne: "Švejk vagyok..." Számomra ez egy igazán jó kép a maga tisztaságával, egyszerűségével, őszinteségével, bizalmával. Nagyon szeretem ebben a képben azt, hogy megszólít, megmozgatja az emlékezetemet: régi olvasmányok és filmek jelenetei, képsorai peregnek a szemem előtt. Első asszociációimban az Indul a bakterház egyes jelenetei, a Bujtor-filmek minden hájjal megkent Purci ura, majd a Svejk című mű humora villantak elő. Régóta figyelgetem az alkotásaidat, szeretem azt is, hogy bátran felvállalva saját magad vagy a képek, történetek modellje, számtalan alakban jelensz meg, és mindig van mondanivalód. Köszönöm Neked. (Huszárné Lovász Mariann)

Hozzászólások

0
Értékelem!

Köszönöm Gabri, még hogy kóbor lovag - Kóborhoz nincs hajam, lovagként meg a lovat sajnálom, ha fölpattanok rá :-).

1
Értékelem!

Szia Franti, a keddi műsoromhoz ez a fotót vinném ajánlónak. Az adás a lovagokról szól és itt pont olyan vagy , mint egy kóbor lovag. :D

27
Értékelem!

Köszönöm Pista, a hétköznapok spontán megnyilvánulása van jelen - de minek írjak ilyesmit, tőletek jobb olvasni az észrevételeket.

25
Értékelem!

Feri, gratulálok! Van benne valami kalsszikus, festői komponáltság. Amikor a festészet először vette palettájára a mindennapokat, na olyan ez is.

31
Értékelem!

Köszönöm az értékelést Zsolt, nem is tudok mást hozzáfűzni, hacsak nem annyit, hogy több összpontosítással, elszántsággal precízebb képek lesznek.

24
Értékelem!

Köszönöm, szeptemberben is dolgozzatok képileg, s akkor egy nagy kosár fotóból örömmel választok majd Hónap képét!

23
Értékelem!

Feri, gratulálunk, a szeptemberi válogatás lehetősége a tiéd!

Új hozzászólás