Hazafelé

Örülök, hogy megkaptad a Hónap képe címet ezzel a képpel, és remélem, hogy ez abban is segít neked majd, hogy nyiss, hogy felpörgesd a munkát, hogy beleállj az önábrázolásba. Jövő héten nyílik a Zártosztály - micsoda képzavar - ott is várunk. A kép tetszik, mert határozott, szabad és mentes a kimódoltságtól, még akkor is, ha lehet, hogy amúgy, ha nem készül kép, nem épp ez a sapka van rajtad. Persze lehet mondani, hogy a mobiltelefon adta technika hiányosságai szembeötlőek, de talán még jót is tesz a képnek, hogy ilyen szoborszerű lesz a részletek elvesztése okán. Ha bele akarok mindenáron kötni valamibe, akkor az a lábadnál lévő kóró, azaz ha egy lépéssel előrébb állsz, persze a kamerát is előrébb mozgatva, akkor kikerülhetted volna, hogy formailag ott gubanc legyen, de ez tényleg olyan kérdés, ami bár javítható, de nem sokat von el a figyelemből. Szóval hajrá, itt az ősz, kapcsolj rá. (hegyi)
értékelés:

Miért a hónap képe:

Nagy idők nagy embereket kívánnak. Vannak szerény, fel nem ismert hősök, akiket nem dicsőít a történelem, mint Napóleont. Jellemrajzuk elhomályosítaná még makedóniai Nagy Sándor dicsőségét is. Manapság, a prágai utcákon járva, találkozhattok egy ütött-kopott férfival, aki maga sem tudja, milyen jelentős szerepet játszott a mostani nagy idők történetében. Szerényen megy a dolga után, nem zaklat senkit, és őt sem zaklatják interjúért az újságírók. Ha megkérdeznétek, hogy hívják, egyszerűen és szerényen így felelne: "Švejk vagyok..." Számomra ez egy igazán jó kép a maga tisztaságával, egyszerűségével, őszinteségével, bizalmával. Nagyon szeretem ebben a képben azt, hogy megszólít, megmozgatja az emlékezetemet: régi olvasmányok és filmek jelenetei, képsorai peregnek a szemem előtt. Első asszociációimban az Indul a bakterház egyes jelenetei, a Bujtor-filmek minden hájjal megkent Purci ura, majd a Svejk című mű humora villantak elő. Régóta figyelgetem az alkotásaidat, szeretem azt is, hogy bátran felvállalva saját magad vagy a képek, történetek modellje, számtalan alakban jelensz meg, és mindig van mondanivalód. Köszönöm Neked. (Huszárné Lovász Mariann)

Hozzászólások

Köszönöm Gabri, még hogy kóbor lovag - Kóborhoz nincs hajam, lovagként meg a lovat sajnálom, ha fölpattanok rá :-).

Szia Franti, a keddi műsoromhoz ez a fotót vinném ajánlónak. Az adás a lovagokról szól és itt pont olyan vagy , mint egy kóbor lovag. :D

Köszönöm Pista, a hétköznapok spontán megnyilvánulása van jelen - de minek írjak ilyesmit, tőletek jobb olvasni az észrevételeket.

Feri, gratulálok! Van benne valami kalsszikus, festői komponáltság. Amikor a festészet először vette palettájára a mindennapokat, na olyan ez is.

Köszönöm az értékelést Zsolt, nem is tudok mást hozzáfűzni, hacsak nem annyit, hogy több összpontosítással, elszántsággal precízebb képek lesznek.

Köszönöm, szeptemberben is dolgozzatok képileg, s akkor egy nagy kosár fotóból örömmel választok majd Hónap képét!

Feri, gratulálunk, a szeptemberi válogatás lehetősége a tiéd!

Új hozzászólás