herzlich

herzlich

Érdekes ez a kép, mert elsősorban a giccsekhez fűződő viszonyunkról szól, Tamás viszonyáról, és kevéssé magáról a giccsről. Ugyanis ez a kékes szín, a tükörjáték és a pohár együtt elviszi az attrakció irányába, tehát puhítja a giccset, a kéktől szomorúbb lesz, a pohár a fókuszt vonja így ebben a mennyiségben el, a tükörfelület torzítása pedig egyfajta idézőjel. A giccsnél a fő téma maga a giccs, szembe kell vele nézzünk, mert része az életünknek, lépten-nyomon belebotlunk. A pohár is lehet kiegészítő, de csak kiegészítő, bár ha jól látom, ez az üveg tárgy is csak másolata az eredetinek, és ez is érdekes kérdés, hogy mi a helyzet a másolatokkal. Szóval a felvetés jó, csak le lett kerekítve. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Köszönöm az elemzést!

István köszönöm kimerítő hozzászólásodat!

Kedves Tamás!
Nem néztem még meg a többi fotót a giccs leckében, de szívesen beszámolnék itt dióhéjban arról, hogy mit jelent nekem a giccs. Számomra a giccs mindig valami igazat, tökéleteset próbál hazudni édes sztereotípiák tömegével, az egyediség és az egyéniség hiányával. A giccs számomra sosem elgondolkodtató, mindig egyértelmű és pozitív, kétséget nem ébreszt és nem hagy. Általában mindezt nagyon felületesen kódolja üzenetében. Úgy gondolom, hogy a giccs eszménye az idill. Mindezt azért mert a giccs leginkább el akarja adni magát. Ez a végső célja. Áruba bocsátható boldogság. Vagy mások megvásárlására szolgáló "alkotói" széptevés. Két, egyébként remek alkotás is giccset alkothat együtt "megfelelő" kombinációban. És két giccs is lehet a művészi kifejezés teste.
Mindezt azért bátorkodtam leírni, mert a képed elgondolkodtatott. Nekem a figura giccses önmagában. A tükröződése ezen erősít is. De számomra nyomasztó a torz tükörkép, a megvilágítás, és a pohár jelenléte. Nem akar hazudni nekem ez a fotó De az is igaz, hogy még nem fogtam fel teljesen amúgy a lecke célját... (ráérek még! :) Giccset kell itt készíteni, vagy a giccs jellemrajzából kiragadni valamit? Például, hogy törékeny műfaj... (bocsánat természetesen nem műfaj a giccs, hanem állapot...:))
Üdv. István

Zoltánok, István köszönöm. Nincs effekt, a torzítást egy tükörfólia teszi.

Nekem a torzítás az egyik, ami tetszik benne. Akármi is torzít, a tükröződő felület vagy effekt. Az egész együtt mintha egy kicsit a giccs kritikája is lenne, a nem tökéletes tükörképpel - de nem is teljesen (totálisan) giccses. Viszont ekörül forog, ötletes.

Nekem nagyon tetszik, olyan helyes a bábú. Csak bal szélen ne lenne torz a pohár.

Húha, ez a szélén levő torzítás nélkül is giccses lenne, de hát ebben a leckében ez ugye alap. :) Az effekt kicsit segíti a giccs álomszerűvé változtatását, de nekem már ez az erősen felülnézet is elég lenne ehhez, így részemről gyanítom azt már lehagytam volna. :)

Új hozzászólás