holdfogyatkozás helyett

Az van, hogy ez a képed már közelít ahhoz, amit akár falon is meg lehetne mutatni. Viszont még egy lépés kell, és ez az utómunka, a masterelés. Vannak az embernek technikai akadályok, amiket meg kell oldjon, vagy a mobil zaja, vagy az, hogy mindig mindenbe, ami a városban van, belelóg valami nem odavaló, vagy ezernyi dolog lehet, amit a legnagyobb körültekintés mellett is érdemes, mint hatást korrigálni. Igen kevesen vannak, akik gondot fordítanak az utómunkára, egy részük azért, mert azt gondolja, hogy az az igazi művészet, ha azt mutatja, amit ott és akkor látott, talált, és mintha lenne ilyen ökölszabály, azt hiszi, hogy ha belenyúl vagy utómunkával módosít bármit, az szentségtörés. Ha ezt mértékkel tesszük és nem lóg ki, akkor nem az. És itt a másik csoport, aki ész nélkül tolja a filtereket, szétbarmol mindent, vagy egyszerűen csak kiengedi a kezéből a folyamatot és rábízza valami szoftverfejlesztőre. Itt most kéne valamennyit finomítani a nagy kontraszteltérésen, hogy ennyire ne legyen csak a sötét és csúcsfény ellentétére kihegyezve. A másik, hogy bal oldalt lenn van valami ott, egy világosabb négyszetszerű, amit valahogy fedni kéne, mert az meg kivisz az egész hangulatából, idegen. Nyilván ezeket nem azért írom, mert bajom van a képeddel, mert ez egy jó ötlet, és elég szürreális is, csak azért mondom el, mert rá kell vegyed magad, hogy a mastering területén is elkezdj mozogni. (hegyi)
értékelés:

Miért a hónap képe:

Azért választottam ezt a fotót a júliusi hónap képének, mert én is lemaradtam a holdfogyatkozásról. Viccet félretéve, kedvelem ezt a képet, mert egy mozgalmas absztrakció. A szabadság, a száguldás, a ritmus jön le róla és nemcsak a szobor miatt. Kicsit ilyen fókuszvesztés nekem, vagy inkább fókusz keresés, a zoom effektje miatt. Szóval köszi szépen, és jó válogatást augusztusban. (Bach Viktória)

Hozzászólások

Szia Kálmán! Szeretnénk kölcsönkérni ezt a képedet a GórCső soron következő, 11.28-i adásához. Gyere hallgatni a műsort, és hozzászólni a csetre!

Jól van, köszi, hogy megosztottad az élményt. Izgalmas a technika.

Az úgy volt, hogy unatkoztam a Gellért-hegyen, mert vártam a vörös holdat, de mind hiába. Letettem az állványt és elkezdtem az embereket és a fényeket fotózni. Akkor jött az ihlet, hogy a zoom-mal szórakozzak kicsit B-n, távkioldóval. Nagyjából kiszámoltam hogy fél perc kell egy nézhető képhez. Exponálás után magamban számoltam és 5 mp-ként tekertem egyet érzésre az objektíven kb. azonos mértékkel.

https://www.google.com/maps/@47.4856538,19.0465987,3a,75y,14.1h,95.77t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOpDK10lRW5NudC0pds-_Ag!2e0!7i13312!8i6656!5m1!1e4

A kép amúgy a Citadella egy tök lehetetlen helyről, mert innen semmi nem látszik a várból, ha azt akarnám fotózni. Viszont engem nem is ez érdekelt, hanem az a kevés fényforrás és a Szabadság-szobor.

Gratulálok Kálmán! Bár fogalmam sincs mi ez, ami tök jó - mert gondolkodásra késztet -; a Galaktika Magazin harapna rá úgy érzem.

Köszönöm szépen, tényleg! :)

Gratulálok Kálmán! / erre most megihatunk egy Steigert, vagy amilyet Selmecbányán csapolnak! /

Kedves Kálmán, gratulálunk, te válogatsz ebben a hónapban. A teendőid elküldöm emailben.

Új hozzászólás