Illúzió és valóság Illúzió és valóság

Illúzió és valóság
Illúzió és valóság

Megemelem a kalapom Tamás előtt, és nagyon példaértékű az, hogy, amíg ő nem érzi úgy, hogy egy problémát megoldott, vagy amíg kétségek vannak bennünk, addig ő dolgozik vele, gyűri. Ez egy nagyon fontos ügy, ez hozhat jó eredményt. Ez a harmadik ilyen poharas ügy, elindultunk valamilyen kocsma helyzetből, és aztán most az előző képnél megtalált fény-árnyékkal eljutottunk valami más líra felé. Nagyon szép a rajz. Az első kép egy nagyon izgalmas fényjáték kompozíció, egyetlen problémám van: az, hogy itt az út, ami a háttérben van, az most a formával kicsit beletakar ebbe a talp játékba. Egy nagyon minimális mozgatás kellett volna, ahogy ezt a második képen lehet is látni, hogy mi van akkor, ha megvannak ezek a kontúrok. Mégiscsak azt mondom, hogy a második kép az, ami nekem izgalmasabb, mert ebben nagyon sok irónia van. A háttérben vetített kép által „lebukik” az egész, de mégis azt mondom, hogy dehogy is bukik le, hát ettől izgalmas, hogy túl tudunk rajzolni a valóságon, hogy nem csak a kép van, hanem a képen túl is történik még valami, a szónak a valós és átvitt értelmében is, hogy nem csak annyi a valóság, amennyi a képkereten belülre elfér. Nekem ez a kép az, ami sok mindent elmond. Az első kép egy szép líra, de sokkal kevesebbről beszél. A második kép az, ami már egészen közel jár ahhoz, hogy azt mondjam, hogy megvan. Talán annyi a kérdés, hogy esetleg a talpazatnál meg kellett volna tartani a feketét. Értem ez alatt azt, hogy jó lenne, ha ott nem lenne ennyire éles az a határvonal az asztallap és a háttér között. De ennyi csak a megjegyzésem, ez a második kép egy abszolút három csillagos dolog. Az első is szép, de az nekem javarészt a szépségről szól, és nem másról, a második kép, ami engem fölcsigázott, köszönöm. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Szerintem jól nem. Inkább ha van még kedved, türelmed, akkor játssz még ezzel.

Köszönöm az elemzést! Az alsó kép, hirtelen ötlet volt, ezért világos az alja. Lehet, hogy megpróbálom utómunkával megoldani, de kérdés, hogy lehet-e?

Ez nekem is nagyon tetszik. Baromira letisztult az üzenet, semmi sallang. Tényleg illuzió és valóság, se több se kevesebb. Nagyon ki lett találva. :)

Köszönöm! Ágnes, egy kicsit poénnak szántam, hogy egy ismert kép a háttér. Bizonyos esetekben ez a technika működik.
István, mit értesz azon, hogy különböző?

És tényleg nekem is ez tűnt fel a háttérben. Viszont a pohár nyakaktól olyan mintha három különböző pohár lenne. Vajon a kivágás az kivágás, vagy simán egy közelebbi kép. De nem mégsem az egy másik kép, jó ez így.

Nekem ez nagyon tetszik, főleg azzal, hogy felismertem a háttérben lévő fotót, amit már nekünk is megmutattál, ha jól tévedek, akkor itt: http://latszoter.hu/szakkor/2011-karacsony
Jó nálad is megfigyelni, hogy ha megfogadod az elemzések tanácsait, akkor mennyire látszik a fejlődés és a változás.

Új hozzászólás