Isten nyugosztalja békességben Hernádi Gyulát és Jancsó Miklóst!

Elmúló idő, Feladatmegoldás

Hegyi Zsolt-2014.02.06. 17:27

[jwplayer|config=16:9|file=/sites/default/files/14/02/juhaszdaniel140206_1.mp4|image=/sites/default/files/14/02/juhaszdaniel140206_1.jpg]

köszönöm fiúk, ez példaértékű volt.

Hozzászólások

35
Értékelem!

Nekem leginkább a kedves jelző jut az eszembe. Ez a legfontosabb!
Ha már szóba került, hogy a hang és kép külön van, tényleg van egy ilyen dualizmusa is, érezhetően, mert hogy a hang, főleg a szöveg konkrét, a kép pedig impresszió. Azt nem tudom, hogy az elhangzó szövegrészletek mennyire konkrétan Jancsó és Hernádi, vagy mennyire Mucsi és Scherer, azaz az alkotói tudatosság vagy a köztudott színészi szabadságuk érhető-e itt tetten, mindenesetre a tartalmi konkrétuma olykor olyan billegős nekem, erőltetett kicsit - perszefaszagyerekevagyunkiszunkhányunkemberin, de ez az a fajta megemlékezési mód, amely kevésbé kedves nekem. Én sokkal szívesebben emlékszem arra a Jancsóra, aki a forgatás után végigcsókolja színészeit, mert ez a lelkület, ez az etelon szerintem, nem pedig az anyag árnyéka.

De hogy mégis a kedves jelző jut eszembe mindez után,vagy mindez ellenére, az azért van, mert értem, és látom, én is itt élek, csak a vágyaim picit mások. Az én vágyaim közelebb vannak ahhoz, ami a videón jelenik meg, vagy nem jelenik meg. Hogy egyszerűen mondjam, azt érzem, emezt csak értem.

31
Értékelem!
29
Értékelem!

akkor most az eddig felmerülő kommentekre reagálva:
István: van egy simpson család epizód: http://simpsonreszek.info/18-evad/2-resz... amiben Bart Simpson jazz dobos lesz, ebben van egy koncert amit így hírdetnek meg "Nyolc órás jazz segély koncer! Két dalt is eljátszunk." ... nyilván ha punk vagy hardcore zenére csinálom ugyanezt akkor két perc alatt végzünk.
:)
Vera: a videó annyira felesleges a zenéhez csak, mint a zene a fotóhoz ... ahogy írtad is most nekem ebben az együttműködés volt az aminek épp lenyűgöz. mondhatnánk ez így a három dolog együtt egy láncreakció leckemegoldás.

Zoltán: örülök ha tetszett ... nagyon európait írtál, annyira hogy az már amerikai.
:)
Zsolt: végre lehetőségem van "hóhért akasztani" szóval most az lesz ami nekünk földi halandóknak szokik volt lenni itt az elemzéseknél. vársz szépen pár napot, addig főjjél csak a levedben, kapjad rá a kommenteket ... cserébe megigérem hogy kapsz egy összeszedett gondolatsort tőlem, rendes adag befektett munkával, nem holmi elkapkodott hírtelenfelidulós blablát.

37
Értékelem!

Danikám, majd mondd te is.

33
Értékelem!

néztem én ezt még délután... Hát egy idő után bevallom már tűkön ültem, hogy a videón történjen már végre valami. Az ember meg kivárja, mert az nem létezik, hogy nem lesz semmi geg. Pedig de. És ez maga a geg. Olyan Jancsós, hosszúsnittes. Vagymi. (nem értek a filmekhez)

A zene finomságos volt, a rákevert hangsáv finoman áthallásos üzenete tetszik. Remélem elég európai kommentet írtam, be is fejezem. Kérem kapcsoljonki!

34
Értékelem!

fe-les-le-ges? pedig szép. :)

33
Értékelem!

ez így nagyon szép, nekem felesleges a videjó ;) bár az együttműködés mindig jól esik.

40
Értékelem!

Érdekes kooperáció lett. Bár kicsit vághattátok volna rövidebbre.

34
Értékelem!

had kezdjem gyorsan egy kis adat frissítéssel:
van itt ez a zseniális portréfotó Balla Demetertől: http://latszoter.hu/szakkor/jancso-miklo...
ami engem megihletett egy illusztráció készítésre. ehhez felhasználtam Sonny Rollins - I'm an Old Cowhand című számát és a Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten című film egy-két hangmintáját.
ez megihlette Hegyi Zsoltot egy rövidfilmes illusztráció készítésre.
(most mikor ezt írom még én sem láttam a képanyagot)
abban maradtunk, hogy ő leelemzi majd a hangot én pedig itt kommentben a képet ...

Új hozzászólás