Ki

Túl sokat nem fogok erről a képről mondani, azért mert a kép magáról beszél. Az, ami miatt ez a kép fontos, hogy egy olyan átértelmezése a leckének, ami szinte mondhatóan az összes leckénk feladásánál úgymond a háttérben, mint egy kis ördög megbújt bennünk, hogy de jó lenne, hogyha nem csak didaktikus megoldások születnének. Ugyanis itt egy dupla transzpozíció van. A mozgást eleve az autó is érzékeltethetné, ez az autó valamilyen benzinkútnál állhat. Ez megint egy adalék a mozgáshoz, hogy az autó megszomjazik, és meg kell tankolni. Ugyanakkor ez csak egy ilyen vivőhullám, mint a rádióadás-sugárzásnál, ezen a vivőhullámon van rajta, ül rá az információ maga, ami az ajtón visszatükröződő kislány képe, aki valószínű, amíg a sofőr tankol, elfoglalta magát, és játszik, vagy futkározik. Pontosan az a jó, hogy nem konkrétan felismerhető, hogy mi a cselekvés, de az biztos, hogy egy mozgásban lévő helyzetet látunk. És ez a mozgalmasság az, amire az autó karosszériája, mint tükröződő felület, ráerősít, ugyanis nem egy sima tükröződést látunk, hanem a karosszéria hajlásai ezt az egészet egészen szürreális formában módosítják. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

KOCSIKÁZÁS adásomhoz ezt a képet választottam illusztrációnak.

Az a legjobb, mikor már az elkattintás pillanatában érzed, hogy ez egy jó kép lett, ám újranézve még több és több jót fedezel fel rajta! Szerencsés pl. az is, hogy ennek a női alaknak a mozdulata ilyen tisztán látszik (kicsit majdnem olyan, minta "kiszállna a kocsiból") Izgalmas ahogy a fény a különböző síkokon megtörik, a mozdulat mellett az autó formája is nagyon dinamikussá, fiatalossá, sportossá teszi a képet. Vagy érdekes az ellentét a mozdulat iránya és az autó "haladási iránya" között.. Szóval nem csak az alaposan bemozdult kép mutat mozgást! Magasra tetted a lécet :)

Elsősorban azt veszem észre, hogy egy autó van a képen, és azt, hogy egy benzinkútnál állhat. Csak azután azt, hogy van egy titokzatos lány a képen, aki minha lejött volna egy lépcsőn, vagy elhaladna előtte. A nő alak mozdulata jó dinamikus, a hatást megnöveli az, hogy a két ajtó határán nem sík tükröződés, ami a haladás irányában kettőzi meg az elsuhanő testet és a lobogó hajat!
Tetszik ez a tükröződéses típusú kép a képben. Először azt akartam javasolni, hogy szűkebbre vágva hatásosabb lenne, ha mondjuk csak egy negyed kerék látszana, a kilincsek, és a tükörből egy pici. De nem inkább nem mondok ilyet, mert a Te dolgod, hogy szájbarágós képet akarsz, vagy sem.

Új hozzászólás