Kincskereső

Kincskereső

Kincset nem találtam, "csak" ezt a képet...

Zoli, a megfigyelés rendben van, de ez engem nem érdekel annyira, nem tud lekötni a megvalósítás. A megfigyelés az jó, csak ebben az a kérdés, hogy azon kívül, hogy jelen voltál, és volt nálad egy technikai eszköz, azon kívül tudtál-e létrehozni valami extrát? Valami olyat, amit más nem. Én nem érzem, hogy ennél a képnél ez megtörtént volna. Az a baj, hogy lenyűgözött téged ez a szivárvány, holott ez a szivárvány csak egy eszköz. Persze, ez egy fontos megfigyelés, és biztos van, aki megnyalná a tíz ujját, ha... De ez most nem történt meg. Az, hogy jelen voltál, volt nálad fényképező, amit elővettél, az még egyszer mondom, oké. Csak mit hoztál belőle létre? Tényleg kell ez a bazi nagy ég? Vagy ha kell, akkor tényleg kell a leíró költeményhez a fű is? Ahol nem is történik semmi? Szóval, hogy mi az, ami ezt az egészet elkezdi felemelni, mert ez egyelőre még csak egy kelléklista. Van 3 kg szivárványunk, 4 kg koszos egünk, van 4db kihalt szép fánk, és van lakókocsi, meg házikó, meg nem tudom még, hogy mi, meg a futballpálya. Ezt össze kellene rakni képpé. (hegyi)

Hozzászólások

vágd meg, told fel s beillesztem a hozzászólásodhoz

Ez itt most nem kritika akar lenni, csak eljátszanék a gondolattal, hogy mi lenne ha ilyen csík szemmel néznénk a dologra. Mi lenne ha a másik irányból vágnánk, mondjuk fent: kicsivel a 4. fa teteje felett, alul meg a java lemenne a zöldből: csak a világosabb árnyalatú első rész maradna meg.
A szivárványnak pont csak a vége lógna be, valahogy mókás a 3,5 tavaszváró fa + a szivárvány. Az azért fontos lenne szerintem, hogy ahol a szivárvány földet fog az a képen legyen.
A lakókocsi jól megy a száraz fákkal ad nekik valami "trailer park" "white trash" jelleget, ettől a szivárványnak lesz valami tényleg ha akarom vallásos ha akarom nosztalgikus politikai üzenete. Ha a teljes eget levágjuk, akkor a fák ritmusa talán nem veszik el és a szivárvány megtöri ezt a kiszáradt monotonitást.
És persze akkor 497 helyett lehetne 700 pixel szélességű.
Szerintetek így milyen lenne?

Nekem így szűk az alja, de én ugye nem értek ehhez. A színe viszont a Te verziódnak sokkal "döglöttebb", nekem ez a "koszosabb". (Biztos csak nálam nézve, meg a JPG utómunka, etc.) Ha ettől eltekintek, kompozíciósan nem érzem jelentősnek a különbséget a két kép között. Elég lehet ennyi is, de ebben is van "2 kg lakókocsi, meg házikó" meg mifene.

Én ha hozzányúlnék a vágásához sokkal drasztikusabban tenném, de akkor teljesen más lenne a vége. Pl. a hegy lapos teteje alatt picivel nyesném a teljeset, de az teljesen más koncepció szerintem.

Én még sosem láttam szivárványt Zoli. Tényleg, ez ilyen nagy és megfoghatatlan? Na most akkor kérek valamit. Tedd meg, hogy fogod a böngészőt és feltolod az alját úgy, hogy levágja a füvet. Mit látsz? Tényleg hiányzik? Nem elég ehhez a naaagy megfoghatatlan valamihez az a csík, ami ott a fű felett a kerítéssel és lakókocsival miegyébbel megmarad? Aztán meg: a tónusrendet gatyába lehet rázni és ebből a kékségből ki lehet mozdítani a képet. Na de nem dumálok. Rögtönzött megfejtés jön, nyilván ha nem a jpg-ből gyöszöltem volna, lehetne jobb is.

Kincskereső

Nekem kellett az ég, mert a szivárvány olyan naaagy, hatalmas megfoghatatlan valami. És igen megfogott, mert úm. sosem láttam még a hegyek közé bebukó lábát ennyire jól. A fű szerintem elég minimális, és valami alap meg csak kellene a fáknak nem? Igen a lakókocsit, meg házikót ki lehet szedni retussal, de szerintem a fű kellene oda... Fent meg sok mindent lehet vágni, kinek mi a fontos. Nekem a tágasság is fontos volt. Az ég színe meg ilyen, mert amikor ennyire alacsonyan süt a nap, akkor a nappal átellenes ponton az ég háttere ilyen. (Abba nem is megyek bele, hogy az íven belül mindig világosabb mint kívül, mennyire ritka az ilyen kontrasztos ibolya sáv stb.)

Egyébként sok kép készült, de a fényképezőgép eddig bírta akkuval, onnantól a telefonosak vannak csak, azok meg minőségre lennének lehúzhatóak, így nem érdemes rájuk időt vesztegetni. Azok között van pár vázlatolt ötlet amit egyszer meg lehetne csinálni. Ha jön még egy ilyen, ilyenkor, és itt. Amire ugyan nem nulla, de közel nulla az esély. Ilyen a természet természete. :)

Új hozzászólás