Kókuszdió

Kókuszdió

Azon gondolkodtam, hogy mi az, ami a képben nekem valamiért mégis egy távolságtartó érzetet hoz, miközben nagyon meleg tónusokkal dolgozik Tamás. Nagyon szépek a formák, ezek a csészék nagyon gusztusosak, nagyon szép az íve a fülüknek, egyszerűek, de kecsesen megformáltak, ez abszolút jó tárgyi világ, nagyon barátságos, nincsenek riasztó díszítések rajta, szóval jó az ötlet. A kókusszal kapcsolatban kinek-kinek biztos megvan a maga élménye, de egy biztos: ha kimondjuk ezt a szót, hogy „kókusz”, akkor mindenkinek egy fehér világ ugrik be, tehát ezek a tárgyak itt jó párhuzamok. A kép világa is nagyon rendben van, csak az a kérdés nekem, hogy vajon mitől lehet az, hogy mégis nagyon élére vasalt ez a dolog, miközben a kókuszdió egy szőrös kis növényke. Lehet, hogy az hiányzik, hogy kicsit össze legyen koszolva az alap, amire ez rá van téve, mindenesetre, nekem valami hiányzik, hogy ő a természetből jön ebbe a korrekt világba. Nyilván, hogy kókuszpálma levelet nem biztos, hogy tudunk szerezni, de a héjából valamennyit oda lehet talán csempészni. A másik irány, hogy ha ennyire szét akarjuk választani a tárgyi környezetet, és azt mondjuk, hogy oké, a kókuszdió a vendég ebben a környezetben, akkor biztos-e, hogy ő ebben a zárt formájában a legizgalmasabb? Az is lehet, hogy az zavar meg engem, hogy ő ide a kép szélére kiszorul, miközben a tömegelhelyezés rendben van. Lehet, hogy a kép tömegében hátulról hiányzik nekem valami, a kép jobb oldalából, életlenben tartva, de nem tudom megmondani, hogy mi. Tamás, most megfogtál, kérem a segítséget a többiektől, hogy vajon mi lehet ami miatt ez nekem mégsincs stabilan egyben. A három csillagot megadom, de azért kérném Tamást, hogy segítsen nekem. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

Valóban az mindegy, hogy mi, tárgy vagy csendélet vagy mi, értem is hogy a kapcsolatot keresed, de talán épp a kapcsolat kellene hozzá, szorosabban véve magát a kapcsolódást, aminél lehetnek a bögrék kiegészítők, de valami másik tárgy ebben a színben és anyagban hiányzik, talán egy tál nem tudom, amibe a kókusz benne lenne, nem tudom. Nehéz dió. :)

Köszönöm az elemzést! Értem a kérdéseidet, de csak azt tudom mondani, hogy azért tettem a tárgyfotó leckébe, mert semmi más nem érdekelt, minthogy kétféle erősen elütő anyagfelület hogy viszonyul egymáshoz. Úgy érzem, hogy csendéletként elemzed, de nem akar az lenni.

Lehet mondani, hogy túl minimalista? De lehet, én is csinálnék hasonlót akkor meg nem lenne az. minden esetre érdekes kép olyan reklám jellegű.

Eszter: Erre én nem gondoltam, de most, hogy mondod, örülök neki.
István: Köszönöm! A szőrökért vállalom a felelősséget, a kis piszok ott maradt.
Sándor, lehet, hogy igazad van, ebben a méretben ez nehezen követhető.
Anita: Köszönöm!

Anita nagyon szépen magfogalmazta amit én is látok. Nagyon finom ez a tört fehér, a fehér háttér és a barna folt összhatása - nagyon jó ránézni a képre, egyáltalán nagyon jó nézni a képet - tényleg a finomabb reklámképeket csalogatja elő! Belemerülve a fotóba, a kókuszról a bögrékre lógó hosszú szőr és a kókusztól jobbra a kis piszok ami icipicit megzavarja ezt az idillt. De ez már tényleg csak "szőrszálhasogatás" :)

A sima fehér porcelán felület és a kókusz barna, szőrös felületének ellentéte megmozgatja a fantáziámat. Bennszülött vs fehér ember... Jó!

Anita, Sándor köszönöm! Kíváncsi voltam, más mit szól hozzá, egy kávé reklámot akartam készíteni leckére, ez lett belőle.

Nagy ötlet a barnának és ennek a tört fehérnek a szembeállítása. Tamás, te egyre klasszikusabb leszel! (Apró piszkálódás: nekem leheletnyit balra húz.)

Új hozzászólás