Könyves

Talán ezt még bele tudom szuszakolni az impresszióba :-) Nincs történet, csak hangulat. Egy utcai könyvárus pavilon Triesztben, eső után este, a Zasszony meg hosszan válogat, pedig nem beszéli a nyelvet. Közben béke van, melegfényű lámpák és csillogó aszfalt. És csend. Még a Zasszony se beszél :-D

Szeretem ezt, mert van hangulata, nem csak primer módon a története okán, hanem általánosságban a formai játéka miatt is. Viszont tartsd ide az ujjaid, hogy egy körmöst adhassak. Mi a fenéért nem álltál párhuzamosan, hmm? Nem nagy dolog, utómunkában is egyenesre húzható, de annyira adja, annyira ott van a járdánál akár még segédvonalnak is beillő módon a széle, hogy kívánja, hogy az rendezve legyen, szóval persze, lehet mondani, hogy izgultam, hogy az esernyős ne menjen el, de ha így van, ezt akkor gyakorolni kell, hogy egyrészt ne izgulj, másrészt hogy gyorsan reagálj és korrigálj ott a helyszínen. Ígérd meg, hogy erre figyelni fogsz. (hegyi)
értékelés:

Miért a hónap képe:

Azért választottam végül Zoltán munkáját hónap képének, mert hangulatában az ő munkája fogott meg a legjobban, nézegetve a képet bele tudtam képzelni magamat a helyszínbe a napszakba. Jól el lett találva ez a szemnek jóleső kék és narancssárga színkontraszt, szerintem nagyon sokat dob a képen. Tetszik, hogy nincsen túlgondolva a dolog csak kellemes hangulat van és kész is :) Jó válogatást kívánok júniusra! (Kovács Ádám)

Hozzászólások

Hát, nem voltam ott, nyilván, de ha merőleges vagy és nincs ez a perspektíva elborulás, attól még minden oké lett volna szerintem. :)

Köszönöm az elemzést. Sajnos a helyszínben nem nagyon volt több, így is mindenkét oldalról vágnom kellett a járműveket, ha meg merőlegesre nézek, akkor meg a téma/lényeg szűkült volna. De igérem, jobban figyelek majd :-)

Ez most meglepett (hónap képe), de köszönöm szépen! Megpróbálok felnőni a feladatahoz (pl. nem bennefelejteni a forgatás maradványát a jobbfelső sarokban... csak szűk volt az utca, a parkoló kocsik közzül kellett csinálnom, a látószögem is kicsi, így minden használható pixelhez ragaszkodtam volna...)
Szóval most azért egy kicsit büszke vagyok. Leglábbis addig, amíg a Pedellus Úr fel nem nyitja a szemem :-D

Kedves Zoli, gratulálunk a Hónap képe címhez, júniusban te válogatsz, erről küldök neked egy mailt, hogy mi a teendőd.

Új hozzászólás