Latin NegyedLatin NegyedLatin NegyedLatin NegyedLatin Negyed

Latin Negyed
Latin Negyed
Latin Negyed
Latin Negyed
Latin Negyed

Zsolt Pedellusnak - a macska farmja kapcsán és a tegnapi fotocaffés élő adás harc emlékére! [2010, Szeged, Latin Negyed (sorozat)]

Jó kis sztori, van benne tényleg valami latinos, miközben a kukák és egyéb tárgyak beazonosítják, hogy ez bizony Magyarország. Van ebben némi szocio is, jól mesél, a sorozat is rendben van, talán egy közelibb kép hiányzik a sorból nekem, de így is elfogadható, hogy nem elsősorban a macskasors konkrétsága az érdekes, hanem az ezzel elmesélt általános történet. (hegyi)
értékelés:

Hozzászólások

13
Értékelem!

Köszi az értékelést Zsolt!
Igen, igaz, nekem is hiányzok egy közeli kép.. de tényleg eléggé visszahuzódok voltak, na meg már sietni kellett visszafele; így is előttem fél tekercset erre ami itt fel is tettem, kevés volt a filmem, és jó lenne ha valaki tudná hogy Szegeden hol lehet rollt kapni mert 3 helyen se volt.. :)
Ami nekem külön érdekes volt az a hely atmoszférája, a jobb szélső ajtóablak tetjén látszik is az étterem felirata ami a cím is.. tetszett még biztos visszanézek oda!
üdv
d

14
Értékelem!

Okés, szíved joga! (csak nem érzem etüdnek mármint ahoz formailag tartamilag eléggé megfelelően, de a gondolatokat szívesen venném! kösz!)

14
Értékelem!

Amit szorgalmiba tesztek és nagyon belelóg valami leckébe, amiről szívesen beszélnék, azt át szoktam tenni leckébe. És viszont, ami leckébe kerül, de úgy érzem, hogy félreértés van benne a leckét illetően, azt átteszem másik leckébe, ha úgy érzem, hogy egyik leckére se elég jó, akkor pedig szorgalmiba. De azért általában tiszteletben, és szem előtt tartom, amit ahová ahogy beküldtök. :)

15
Értékelem!

Szervusztok!

Igazság szerint Szorgalmiba tettem, de Zsolt valószínűleg jobbnak látta ha más besorolást kap..

kedves Tamás! Megtisztelő volt ez a Szilágyi Lenkés hasonlat.. örvendek neki, kedvelem a képeit és a személyiség amit át tud adni a fotói által. Van jó pár képe a fejemben, ezek inkább ember-szoció-tér felvételek, de macskás nem van meg, így utána is nézek rögtön!
Köszönöm!

(A sorrend adott, ha jól emlékszem a tekercsen is így jönnek sorban, a végképp biztos az utolsó volt, Azt egy signonak szánom nagyképűen :) révén hogy ott vagyok a tükörződésben, hogy személyesebb legyen a megközelítés - tehát az a lezárás, hogy ott voltam, vagyok-maradtam, és eltekeregtem.. vmi ilyesmi)

Köszi István!

Amiért feltettem, azaz ezsembe jutott ez a kép-sor az volt hogy hallottam Zsolték újcsaládtagjának a beilleszkedésének velejáróit, viszontagságait a hangszóróból.. és pont ez a hierarchia ami ott megfogott, letaglozott hogy már ilyen kicsik között is mintha rangsor lenne.
Pont beszéltünk is erről ott atöbbiekkel.. Ez egy kis udvar jólmenő étterem mögött, amikor beléptünk a cicák elő bujtak a kukák közül, elsőre csak egy volt bátor aki szemre vett minket közelebbről - őt tartom a vezérnek, az alfának többiek a háttérben, majd mintha jelet kaptak volna körbe ették és mászkáltak eflénk ide-oda, fürkésztek mit akarunk, - jók vagy rosszek e vagyunk, esetleg van kaja? - Gondolom én.. nagoyn érdekes volt! Aztán kis közeledés - kontakt, majd miután észlelték semmi xtrát nem akarunk meg barátkoztak ajelenlétükken és szaladgáltak játszottak szaglásztak, a végén meg mintha ott se lennék... a történetünk evolúciója ez volt. Nagyon belém égett.. Ez sajnos nem volt egy irodalmi összegzés de mindenképpen le akartam jegyezni röviden, az 'élményem'

Ágnes, ezt a te hozzászolásodhoz is írtam. Örülök az észrevételednek is, köszi!!

üdvöm
d

14
Értékelem!

Nálunk is sok macska van nyáron a kukák körül, és mind ilyen picikék. Próbálkoztam egy időben én is velük, de eléggé félénkek voltak, nem lehetett közelíteni. Sokszor végignéztem már a sorozatot, de most vettem észre, hogy az utolsó képen, mintha tükröződne az alkotó is az ablaküvegben. Ezért (is) szerintem az a kép jó helyen van ott, ahol van, talán a sorozat elejére kellene valami bevezető kép.

15
Értékelem!

Ha a cica látszöget nézzük tényleg az utsó lenne jó előre, de ha a csattanót akkor pont jó így. Tényleg akkor cukik a macskák, amíg kicsik.

15
Értékelem!

Az utolsó képet előre tenném. Nagyon jó sorozat. Tudom ajánlani, hogy keresd meg az interneten, Szilágyi Lenke képeit. Az ő macskás képeire emlékeztetnek. (Ez egy nagy elismerés részemről, mert Szilágyi Lenkét, az egyik legjelentősebb kortárs fotósnak tartom!)

Új hozzászólás