Lili

Lili

Nagyon tanácstalan vagyok e kép terén, eredetileg a Tisztelet Balla Demeternek leckébe gondoltam, de ezt nem merem megkockáztatni. Tárgyfotóhoz környezet híján van, így maradt a fény és árnyék. A kép az előző Kitárulkozva c. kép után készült, más megközelítésből, de mondanivalóban próbáltam itt is hasonlót sugallni. Az asztalra tettem, én pedig aláfeküdve, kerestem a megfelelő formai világot és fény viszonyokat. Kellékék gyanánt egy kis árnyékolást használtam, hogy a fény ne csillogjon annyira a vázán.

Nem kell félni a Tisztelet Balla Demeternek leckétől, mert miért is kéne, nem harap Demeter. Verekedni sem nagyon szokott, úgyhogy nyugodtan tessék oda berakni képeket. Az inkább egy kérdés, hogy szinte tálcán kínálja magát az a bimbó, meg a nagyon kinyílott virág, és annak a kettőnek a kapcsolódása, vagy a viszonya, erre te elkezded itt nekem fotózni a virágcserepet, de az a virágcserép mihez kell? Nem nagyon értem, hogy most miért innen, és miért így van megfotózva. Oké, hogy keresünk egy olyan nézőpontot, amit még soha senki, de azért vannak olyan dolgok, amik nem véletlenül nem így szoktak elénk tárulkozni. Az egy másik kérdés, hogy ha te egy konstruktív helyzetet akarsz összehasonlítani az organikus formával, de ahhoz meg jelentéktelen a cserép. Létre lehet hozni egy kocka világot, egy térbeli és geometrikus ábrákkal, vagy szereplőkkel, labdával, kockával, háromszögel, trallala, és ahhoz ezt berakni ezt az organikus formát, de itt most nem ez történik. Én most ezt olyan kicsit furcsán nézem, miközben nagyon jók a tónusai, jó a tónusterjedelem, amiben mozogsz. Visszaadom ezt a képet, és tessék nyugodtan megcsinálni úgy, hogy ez a Tisztelet Balla Demeter leckébe belekerülhessen. (hegyi)

Hozzászólások

Köszönöm!
Cserép nélkül (van egy ilyen vágás-verzió) én esetlennek látom a képet (beküldöm majd szorgalmiba), hiányzik az alj, a talp. Ezzel a virággal már nyilván nem fog menni az ismétlés, de persze értem, jobban kifejezőbbnek kellene lennie.
Így átgondolva a cserépnek valóban nincs funkciója/szerepe..

Köszönöm István, csináltam egy olyan vágást is, amin alul felül vágva van, kérésre felteszem, de megvárnám az elemzést.

Nagyon szépen rajzolt ami felül kialakult, és a tónusai is nagyon meggyőzőek. Lehet, hogy nem is kellene ilyen sok ebből a vázából itt lent, viszont egy pici levegő még fent talán, hogy ne a szirom alá álljon be a szemünk.

Új hozzászólás