Már csak egy nap...

Már csak egy nap...

Most a tanulás teszi ki időm nagy részét, de igyekszem fotótémává alakítani. Kellemeset a hasznossal...:)

Nekem tetszik ez a ritmus, a kamaszkoromat juttatja eszembe, mi is újságpapírral tapétáztunk, de azok nem verbális üzeneteket tartalmaztak, hanem képieket, nevezetesen a Bravo és egyéb zenei újságoknak a lapjairól voltak kivágva a fontosabb sztárok, de ez is egy abszolút jó irány, amit itt látunk. Nagyon jól rímel az előtérben heverő füzetekre, tollakra, és ez az egész nagyon jól hozza azt a gesztust, ami erre a tanulási helyzetre igaz. Van itt egy enyhe őrülési jelenet is, ahogy látom, ezzel a hajzuhataggal, és tényleg benne van az az élmény, amit az ember akkor él át, amikor rájön arra, hogy az egész éves bulizás, a tücsökciripelés miképp csapódik le akkor, amikor a vizsgaidőszakban bizonyítani kellene a tudást, és kiderül, hogy vannak hiányok. Egyetlen dolgot én kicsit erőltetettnek tartok: az óra. Ha az órát ráteszed a tanulnivaló könyvekre, akkor valószínű, hogy azok a könyvek nem lesznek kinyitva. Ha már az órát akarod szerepeltetni, akkor lehet, hogy ebbe a vörös térbe, az ajtónál jobban megoldható lett volna, hogy ott belógatod. Lehet, hogy szürreálisabb lett volna, de kompozícióban is jobbat tesz a képnek. Ettől függetlenül megvan a három csillag, és a leckemegoldás is. Remélem sikerrel abszolváltad a vizsgákat. (hegyi)
értékelés:    

Hozzászólások

A manóba! című műsoromhoz ezt a fotódat választottam ajánlóképnek, köszönettel.

Köszönöm az értékelést! Igen az órát, már említette valaki, leírtam ott, hogy nekem miért fontos. Legközelebb jobban megválasztom a helyét a kompozícióban.
Sikerültek a vizsgák szerencsére:)

Esetleg, ha emailben elküldöm?:)

én szívesen megnézném a szellem nélküli változatot is :) szerintem az nélkül is kifejező a kép.

Igen, elsőre zsúfoltnak tűnik, nem is volt célom, hogy letisztult legyen, tényleg ilyen káosz egy utolsó nap, kapkodás, szétszórtság, stressz. Van letisztultabb képem is a vizsgaidőszakról.
Vannak bizonyos tárgyak, amik gyakran szerepelnek a képeimen, ilyen ez a vekker is:) Hogy nem mutat tényleges időt? Ilyenkor már nincs időérzéke az embernek:P
Az újság lehet kicsit tényleg sok, de szerettem volna ezt a feliratot, talán lehetett volna burkoltabb is, a falra pedig nem szerettem volna írni, ezért az újságpapír:)
Ezt a fajta rétegzést most próbáltam ki először, éppen leszokóban vagyok a textúrákról, de van olyan verzió is, ahol nincs ott a "szellem".

Köszönöm szépen mindenkinek a véleményt, öröm olvasni!

Tényleg tök jó kép lett, kár hogy sok minden van a háttérben, persze figyelve a részletekre, sok minden kiderül, de elsőre olyan szétszórtnak tűnik. És milyen furcsa, hogy a rétegezéssel próbálkoznak sokan, vagy egyre többször:)

Nagyon kifejező a fotód, alaposan, a témát jól körüljárva mondja el az utolsó nap hangulatát. Viszont az én ízlésemnek az az 1 day left felirat már kicsit sok is ilyen formában - úgy érzem, valami trükkösebb dolog kellett volna, ahogy az óra is a könyvökön nekem már szájbarágós. Jobban esne kicsit jobban elrejtve (és analóg óra lévén nem is tudjuk, hogy délelőtt, vagy este fél tíz van...) Nagyon tetszik, és nagyon kifejező, hogy az írás nehézségeit belefeledkező olvasás útján súgod meg, ettől a momentumtól érzem át a napot igazán... persze nem tudom, mennyire szándékos ez. Szumma, nekem inkáb tetszik ez a fotó, mint semleges.

Komoly, átgondolt, megszerkesztett munka, és itt nem csak a szendvicsre értem. Eszembe juttatja az én tanulásaimat, én is valahogy így nézhettem ki, az egész házban papírok voltak. Száz csillag.

Halálos, nekem nagyon tetszik a képeidnek ez a koncentrált ember-központú hangulata. Ebbe is olyan emlék-katalizátort raktál, ami nagyon elindít visszafelé az időben, gratula ezért a másnak ajándékozó fényképért.

Vándorol egyfolytában a szemem a képen, hogy mit is nézzek, hol van még részlet és nem zavaró ez, hanem együtt van a kép hangulatával, legalábbis nekem. :) Tán az ajtó, ami kilóg ebből.

Gratula. Mondom, valami erős, bevonó hangulat nagyon ott van számomra, egyszerre filmszerű, van története, ott vannak a szimbólumok, asszociál is az ember, és mélybe néző is, mert emberközpontú.

Huhh, ez érdekes hatású lett! Annyira a könyv mögé bújt alakra koncentráltam, hogy első körben észre sem vettem az árnyképedet, utána viszont hirtelen ugrott elő a papírtengerből. :)
Az elbújós gesztus ellenére is közel engedted magadhoz a nézőket, pedig simán lehet, hogy kint van az ajtódon a ne zavarjanak tábla. Mindenesetre jó tanulást, utána pedig jó fényeket Neked! :)

Új hozzászólás