Multikulti

"Meg őrülök már megint egy effekt ráadásúl az az olcsó selective b&w". Mondhatná a felszínes szemlélő, de nem, mem nyúltam a szinekhez, semmi effekt. Sztori: az N+1. rokonnal vártam a London eye-ra mikor mikor furcsa ruhás csoportot pillantottam meg a tömegben, de semmi különös vártak Ők is. De amikor odamemtek a Chaplin imitátorhoz akkor, kellő Magyarsággal nekik szegezte a kérdést, "kenájtékdőpikcsőrr?". Nem ellenkeztek így elkészült a kép. Remélem több ez mint egy átlagos turista fotó.

Nos, abban az értelemben biztos, hogy több, mint sima turistafotó, hogy a téma így, ebben a formában egyedi lett, a pillanat jó, és azt a lehetőségekhez képest meg is oldottad. Talán annyit lehetne finomítani, hogy a szaturációból picit visszaveszel, gondolom sRGB a színtér, az elviszi ebbe a sárgásvörösbe eleve, így azok a részletek is kapnak ebből, ami múgy tényleg fekete-fehér lenne. De az biztos, hogy erénye a dolognak, hogy nem csak azzal voltál elfoglalva, hogy az óriáskerékre jó helyed legyen, hanem közben a várakozást meg tudtad szakítani a fotózás miatt. Ez sokszor nem könnyű, mert a barátok, a család nem veszi jónéven, idő sincs sok, szóval kihoztad, amit lehet. (hegyi)
értékelés:

Miért a hónap képe:

Kedves Antal, a februári hónap képe versenyen a te alkotásod nyerte el a megtisztelő címet. A verseny szoros volt, de a képed annyira jó hangulatú, vidám jelenetet ábrázol, hogy a hónap képe lett. A mai országos, rossz hangulatban, amikor annyira felizzott az idegenellenesség, üdítő színfolt ez a kép, tartalma és hangulata miatt egyaránt. Gratulálok és kívánok neked a jövőben szép fényeket és sok vidám szituációt, amit megörökíthetsz. (Havasi László)

Hozzászólások

Kedves Antal! Gratulálunk a nagyszerű képhez és a hónap képe címhez is. Ezúton szeretnénk elkérni ezt a fotót a GórCső című rádióműsorunk március 15-én pénteken, este 20h-kor hallható műsorunkhoz, amelynek a címe "Régi idők mozija III." Köszönettel: Orsi és Nyözö

Antal, gratulálunk, márciusban te válogatsz, a részleteket mailban leírom.

Szerintem több. Nagyon vidám, hangulatos kép lett. A multikulti magyarországon több más fogalommal együtt szitokszóvá vált. Ez a jelenet , mosolygós alakok a cáfolata az erről a fogalomról kialakított, szándékosan torz képnek. A megkomponálásnál még arra is sikerül vigyázni, hogy meglegyen az az ív, az emberek magassága miatt. A két szélső alak letérdelt vajon ? Kár, hogy a jobb szélső alak mögött a fiú belelóg a képbe, de egy ilyen helyzetben az ilyesmi elkerülhetetlen. Úgy gondolom mindent kihoztál a szituból, amit ki lehetett hozni. Gratulálok !

Új hozzászólás