Nesz
Miért a hónap képe:

Ez egy igazán nehéz döntés volt. Sok jó kép született ebben a hónapban is. Aztán megláttam Szalai Olivér, Nesz című képét. Szavakat sem igazán találtam, hogy a bennem keltett érzéseket hogyan írjam le. De megpróbálom. Ahogyan a növény levelei centrikusan, befelé a sötétség felé irányítják a tekintetemet. Magával ragad és elnyel. Győzedelmeskedik. Nem tudni, mit rejt a sötétség. Nem azért, mert nem lehet látni, azért, mert nem lehet kiismerni. Van valami, ami megfejthetetlen számomra. Valami, ami hideg és riasztó, valami embertelen. Ismerjük az érzést, amikor egy könyvet olvasunk, és tudjuk, hogy tragédia lesz belőle? Érezzük, hogy közeledik a hideg és a sötétség, látjuk, hogy szorul a hurok a szereplők körül, akik a lapokon élik az életüket, mégsem tudunk szabadulni a történettől. Olyan, mintha hozzákötöznének egy kocsihoz, és az vonszolna maga után. Sem elengedni nem tudjuk, sem az irányt megváltoztatni. De egyben jó is, mert a sötétség az illatok ideje, a sötétség a látás ideje, a sötétség a felfedezés ideje, a sötétség a vágyak ideje, melyek világosban nem lehetségesek. Hát én ezért választottam, ezt a képet a hónap képévé. (Harangozó Zsófia)

Hozzászólások

Szia Zsófi!
Köszönöm szépen a választást és a hosszú indoklást, jó volt olvasni.
Örülök, hogy tetszett és, hogy kiváltott valamit benned.
*Annyival még kiegészíteném, hogy: a "hideg, riasztó, kocsihoz kötés, vonszolás" nem volt célja a képnek egyáltalán, de persze ez is benne lehet a pakliban. Én jobban kedvelem, ha a sötétség mellé az "üresség" van "társítva" amolyan differenciálatlan "dolog" aminek nincsen objektív tulajdonsága. Persze akarva-akaratlanul "rá lehet pakolni" ezt-azt.
Köszönöm.
Olivér

Szia Zsolt, köszönöm szépen és rendben.

Szia Olivér, gratulálunk a Hónap képéhez, a tudnivalókat tudod, de ha kérdés van, szólj, a lényeg, hogy az októberi anyagból te válogatsz.

Köszönöm szépen a választást.

Évadkezdő rádiójátékunk ajánlóképének ezt a fotódat választottam, köszönettel.

Új hozzászólás